Al llarg del diumenge 23 de juny, dia de la revetlla de Sant Joan, els carrers de Cervera s’ompliran de sons, olors i danses en el marc de la celebració del Corpus.

L’esdeveniment, que antigament era la Festa Major cerverina, mostrarà les tradicionals catifes de flors al nucli antic. A més, tindrà lloc la processó, tocs de campanes i la Passada del Seguici Festiu, formada pels balls de gitanes, d’espases, gegants, àliga, cérvol, drac, músics, timbalers…

Enguany, la festa del Corpus s’emmarca en la commemoració de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019, ja que un dels eixos temàtics de la celebració és la voluntat de recuperar i transmetre la cultura tradicional i apropar-la a tots els públics.

Els actes finalitzaran amb la revetlla de Sant Joan a la plaça Major, on arribarà la Flama del Canigó, a càrrec dels Fondistes Cervera, que la porten corrent des de Tàrrega. La flama encendrà la foguera de la plaça Major i les torxes dels barris que organitzen foguera. L’arribada de la flama està prevista a les 20.15 hores.