Cervera ha presentat la 43a Càtedra Emili Pujol, que del 14 al 20 de juliol tornarà a fer de la ciutat un pol neuràlgic d’atracció cultural amb la confluència del Curs de Música, el Festival Internacional i la Fira de Lutiers.

La presentació, que ha tingut lloc dilluns 1 de juliol a l’Auditori Municipal, ha anat a càrrec d’Estefania Balcells; directora; Marc Castellà; de la comissió artística; Xavier Balcells, director de la Fira de Lutiers; Albert Turull, director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida; Òscar Martínez, diputat de la Diputació de Lleida; Jan Pomés, paer en cap de Cervera, i Ramon Augé, regidor de Cultura de la Paeria.

En la seva intervenció, el paer en cap, Jan Pomés, ha afirmat “és un orgull per a la ciutat i tota la província organitzar un esdeveniment d’aquesta magnitud”. Ha destacat que “és el reflex de la gran tasca del Conservatori de Cervera” i que “l’objectiu de la Paeria és continuar apostant per explotar-lo i potenciar-lo”.

El regidor de Cultura, Ramon Augé, ha remarcat que “és molt important per Cervera poder allotjar activitats culturals d’aquest nivell i que tenen un gran impacte econòmic”.

De la seva banda, el diputat Òscar Martínez, ha refermat “el compromís de la Diputació amb el certamen, que estableix complicitats territorials i esdevé un referent per als joves estudiants”.

Finalment, el director dels Serveis Territorials de Cultura, Albert Turull, ha mostrat el seu suport a “una iniciativa molt més que consolidada, amb una trajectòria de més enllà dels 50 anys d’ensenyaments musicals a Cervera”.

L’acte de presentació s’ha iniciat amb una breu actuació musical del flautista Mauri Royes, alumne del Conservatori de Música de Cervera.

Càtedra Cervera 2024

Arriba a la 43a edició amb una salut envejable, ja que els tres eixos que la vertebren (Curs Internacional de Música, Festival Internacional i Fira de Lutiers), gaudeixen d’un gran i constant interès per part d’alumnes, públic i persones interessades en el món de la música.

El Curs Internacional de Música és un dels més veterans i amb més prestigi de l’Estat espanyol. Tindrà lloc del 14 al 20 de juliol a la Universitat de Cervera i comptarà amb 22 professors d’alt nivell i procedències diverses i 165 alumnes provinents de Catalunya (98), l’Estat espanyol (55) i altres països com Alemanya (5), Itàlia (2), França (2), la República Txeca (2) i Romania (1).

El Festival internacional programa7 concerts i diverses audicions dels alumnes del Curs. El certamen serà inaugurat per la JONC i també oferirà recitals d’Alba Ventura, l’Orquestra Jezz Club, diversos concerts de cambra i la Banda i les Orquestres del Curs Internacional.

La Fira de Lutierscelebra enguany els seus 20 anys d’història. Tindrà lloc el dimecres 17 de juliol, als passadissos de l’institut Antoni Torroja (Universitat de Cervera) i reunirà 12 tallers lutiers, amb la presència destacada d’una delegació de Perpinyà. Enguany es dedicarà a l’arquet i exposarà un arc de violoncel de Joseph Arthur Vigneron (pare), que va ser de Josep Trotta, violoncel·lista molt destacat a Barcelona durant la primera meitat del segle XX.

Cervera es convertirà de nou en l’epicentre musical de Catalunya, un fenomen musical ineludible i que forma part de la història del nostre país.

Més informació i venda d’entrades a www.catedracervera.cat.