Pobles

agregats

CASTELLNOU D’OLUGES

Situat al marge esquerra del riu Sió

Nucli situat al marge esquerra del riu Sió. El poble va créixer al voltant del castell, del segle XI, situat a dalt del turó. A la plaça del poble hi ha l’església parroquial de Sant Pere, restaurada al segle XVI, i a l’interior es troben els sarcòfags de pedra pertanyents a les famílies Oluja i Castellnou. Als afores hi ha una bella creu de terme, en una cruïlla de camins, anomenada el pilar de Sant Roc.

LA CARDOSA

Es conserven les restes d’un castell

El nucli de la Cardosa és a 4 quilòmetres de Cervera. S’hi troba una petita església, Sant Pere, d’origen medieval i un castell del segle XII.

MALGRAT

S’erigeix l’antic castell del segle XI

Es troba a 3 quilòmetres de Cervera, a la dreta del riu Sió. El poblet està format per un agrupament de cases a dalt del qual s’erigeix l’antic castell del segle XI.

L’església de Santa Maria és un petit edifici romànic, amb absis semicircular i amb una façana refeta i coronada per un campanar d’espadanya.

LA PRENYANOSA

El poble està documentat des de l’any 1024

El poble, que està documentat des de l’any 1024, es troba a la vall del riu Sió, a uns 3 quilòmetres de Cervera.

El nucli està format per l’església i un grupet de cases que s’enfilen pel coster al llarg de carrerons serpentejants.

VERGÓS

A la dreta del riu Ondara

Situat a la dreta del riu Ondara, a l’est del terme municipal. El poble està format per una agrupació de cases al voltant d’un antic molí, la seva estructura és diferent de l’estil encastellat de la majoria de pobles de la Segarra.

Descobreix

Els pobles agregats