La plaça Major ha estat, dijous 4 de juliol, l’escenari de la presentació popular de l’Aquelarre 2024, la festa del foc, les bruixes i l’esoterisme que transformarà la ciutat la darrera setmana d’agost.

La 47a edició de la festa viurà el moment àlgid el dissabte 31 d’agost amb l’aparició del Mascle Cabró a Cal Racó, però començarà a escalfar motors durant tota la setmana amb els primers tallers de l’Aquelarret el 26 d’agost. L’alcalde de Cervera, Jan Pomés, ha destacat “la implicació de totes les entitats del poble per fer possible una festa que manté el seu caràcter eminentment popular”. Per la seva part, la regidora d’Aquelarre, Carolina Garcia, ha apuntat “la importància de continuar situant Cervera a l’imaginari col·lectiu del país en una de les cites referents de l’estiu de la cultura popular i el foc”.

La festa manté l’essència de la tradició cerverina, amplia un dia la Fira del Gran Boc, que enguany celebra 25 anys, recupera la participació de les Band Tokades i potencia les activitats prèvies al cap de setmana de l’Aquelarre amb el sopar dels comerciants, el Dimecres de Cendra i el Dijous Gras.

Nit apoteòsica

La nit més apoteòsica de l’Aquelarre tindrà com a fil conductor la història de Lilit, una figura mitològica que ha perdurat en diferents èpoques. La deessa, relacionada amb la foscor i temuda històricament pels homes, reviurà a l’Aquelarre en un trànsit pels racons més inhòspits de l’infern. Alea Teatre es manté al capdavant de la direcció artística de la festa i aquest any serà compartida per dos joves cerverins. Gemma Oriol i Pol Bosch estaran al capdavant de l’espectacle central de la festa, que viurà el moment àlgid amb l’entrada del Mascle Cabró a Cal Racó. Abans la tradicional encesa a la Universitat serà el tret de sortida a la nit de l’Aquelarre amb la baixada de les entitats de Cervera que estaran acompanyades pel Ball de diables del Vendrell. L’arribada de la cercavila i el Ball de la Polla encendran Cal Racó passada la mitjanit, un espai que viurà el moment àlgid amb l’escorreguda del Mascle Cabró ben entrada la matinada. El correfoc tindrà com a colla convidada el Ball de diables de Vilanova i la Geltrú que comptaran amb el guiatge del Ball de Diables de Cervera Carranquers.

Trobada i cercavila amb el bestiari

La festa escalfarà motors amb la Trobada de Bestiari i la Cercavila de Foc el divendres 30 d’agost amb la plantada a la plaça de la Universitat a la tarda. El recorregut, que sortirà a les 23.00 hores fins a la plaça Major, comptarà amb la participació del Drac de Santa Margarida  de la Riera de Gaià, l’Espanta-Rucs de Sant Jaume dels Domenys, la Víbria de Tarragona, el Cabrot del Vendrell, Lo Carrancó Bilandó i la Tarasca de Cervera. La plaça Major serà l’escenari de l’actuació de les Band Tokades, el grup de percussió cerverí 100% femení, que aquest any serà protagonista a l’Aquelarre.

25è aniversari de la Fira del Gran Boc

La Fira del Gran Boc, que esdevé un dels reclams del cap de setmana d’Aquelarre, tornarà al pati de la Universitat aquest any i mantindrà la zona d’alimentació a la Plaça de la Universitat i a la Rambla Lluís Sanpere amb una àmplia oferta de food trucks. Per celebrar el 25è aniversari, la fira guanyarà un dia i obrirà portes el divendres d’Aquelarre a la tarda recuperant l’espai més autèntic del pati de la Universitat. El certamen és una de les fires esotèriques més importants de Catalunya i hi haurà professionals de l’esoterisme, el tarot i la quiromància amb una àmplia oferta de productes naturals, artesanals, tallers i conferències divulgatives amb prop d’un centenar de parades.

Cartell musical

La música continuarà essent un dels elements que acompanya la festa i aquest any es manté l’aposta per als grups emergents del territori amb registres per a tots els públics. Les nits de divendres i dissabte actuaran Les Coco, La Cosina, Hey Pachucos, Portobello i The Pink Goats, entre d’altres, que estaran acompanyats per una desena de DJ’s als espais de la Plaça Major, Plaça Santa Anna i Cal Racó. Una oferta que garanteix bona música i dosis de diversió per al públic més jove i adult cada nit fins ben entrada la matinada.

L’Aquelarret

L’Aquelarret començarà a escalfar motors a partir del 26 d’agost amb la programació dels primers tallers que tindran continuïtat fins al 30 d’agost. La cercavila per als infants serà protagonista dissabte a la tarda amb la participació de l’Astarot Júnior, les diablesses Súcube i Lilit, els lluïments dels grups, l’aparició del Cabronet, el foqueralet i l’escumada final.

Entrades per a Cal Racó i la zona d’acampada

Durant les pròximes setmanes es posaran a la venda les entrades per poder seguir l’espectacle central del Mascle Cabró des de Cal Racó a través de la pàgina web de l’Aquelarre. Aquest any també es reforça la zona d’acampada per a totes aquelles persones que facin estada a Cervera durant el cap de setmana d’Aquelarre i també es podran adquirir les entrades a través de la pàgina web de la festa.