Gastronomia

De la ciutat de Cervera

Gastronomia

La tradició de la cuina catalana d’interior

La gastronomia de la ciutat de Cervera es troba marcada per l’entorn, basat en la producció agrícola, i per la tradició de la cuina catalana d’interior. Hi predominen els plats cuinats amb caça com el conill, la perdiu, el porc senglar i caragols. A més també podem trobar gran varietat de productes del porc, siguin botifarres, secallones o xoriços, ja que avui en dia encara hi ha cases que fan la matança. Aquests productes els podem trobar en petits establiments artesans que fabriquen els embotis.

En l’apartat d’hortalisses i fruites, als mercats és molt freqüent trobar-hi productes frescos collits directament de l’hort per part dels pagesos de la zona. De la comarca, com a Lleida en general, cal destacar els caragols. Un altre element culinari a destacar serien els Panadons, empanades farcides d’espinacs i pinyons. La Coca de Recaptetambé és típica, està feta d’una fina pasta on al damunt hi ha diferents verdures, com el pebrot o l’albergínia, combinades amb arengada o llonganissa.

Com a productes propis hi destaquem:

  • Els Aromes de la Segarra: Licor estomacal a base de timó (farigola) que es produeix a Cervera. Té un sabor agradable, digestiu i estimulant.
  • Port of Dragons: Primera Ginebra i primer Vodka “Premium” destilats al nostre pais, han estat galardonats en determinades ocasions.
  • Les Galetes del Campanar
  • Les Savines: Galetes de pols d’ametlla i sucre.