ELS MUSEUS

DE CERVERA

MUSEU COMARCAL DE LA SEGARRA

Els seus primers esbossos es remunten a inicis del segle XX

L’actual Museu Comarcal de Cervera és el resultat de la suma de dos museus amb una llarga i complexa trajectòria: l’antic Museu Duran i Sanpere i el Museu del Blat i la Pagesia. Comptant també amb les dues sales d’exposicions del Museu Comarcal de Cervera que ens permeten conèixer l’important fons històric i artístic que conserva el museu.
Si fem un repàs per la llarga història formativa del Museu, podem afirmar que el Museu de Cervera és un dels exemples més primerencs de museu de territori ja que els seus primers esbossos es remunten a inicis del segle XX. El 1957, Agustí Duran i Sanpere arriba a la jubilació i amb ella reprèn la seva idea d’un museu per Cervera. Així doncs, el 1957 es converteix en la data oficial d’inauguració del Museu.

MUSEU DURAN I SANPERE

Casa de la burgesia terratinent del segle XIX

Casa de la família Duran i Sanpere, es tracta de la interpretació d’una casa de la burgesia terratinent del segle XIX, la qual conserva al seu interior el mobiliari i objectes que decoraven la casa.

3 rutes, 3 històries, 3 dones 

A Peu de Museu

A Peu de Museu és una invitació a recórrer els carrers de Cervera des d’un nou punt de vista. La tecnologia et permetrà, a partir del teu mòbil, entrar en històries úniques i personals acompanyat de tres dones que representen tres moments crucials de la història de la ciutat.

EXPOSICIÓ MARC MÁRQUEZ

I’am 93

El Museu Comarcal de Cervera ofereix actualment una exposició del Marc Márquez. Per horaris i entrades consulteu al enllaç següent.

MUSEU DEL BLAT 

A la farinera del Sindicat agrícola i sa comarca

Museu etnogràfic que presenta una mostra significativa de la cultura material de les diferents activitats de la vida rural.

 

CASA DALMASES

De La Segarra amb valors

Unint sabors, creant inclusió, junts avancem.

La Fundació Casa Dalmases és una entitat sense ànim de lucre que es fonamenta en tres pilars: la promoció de la cultura, l’impuls sostenible del territori i el compromís amb l’economia social.

 

Visita

Els museus de Cervera