El certamen, que tindrà lloc els dies 18 i 19 de maig, s’ha presentat en una roda de premsa a càrrec del paer en cap, Jan Pomés; el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Ramon Augé; i el regidor de Promoció Econòmica, Fires i Mercats, Raimond Fusté.

El paer en cap, Jan Pomés, ha destacat “l’organització d’una Fira més integradora, amb la introducció d’elaboracions sense gluten”. Ha afegit que “és un dels trets diferencials d’aquest any i que es potenciarà amb més força a les properes edicions”.

El regidor de Promoció Econòmica, Fires i Mercats, Raimond Fusté, ha presentat la programació de la Fira, que organitza més de 20 activitats el cap de setmana i una desena els dies previs, entre les quals la celebració de la Diada de Sant Isidre. Ha destacat “les visites guiades i les activitats turístiques i culturals al Sindicat” i “la novetat d’un globus aerostàtic, que oferirà vols captius gratuïts per a grups de 8 persones a la plaça del Sindicat”.

Els estands estaran ubicats a la plaça Universitat, on hi haurà 30 parades, una de les quals de productes sense gluten.

Un trenet turístic enllaçarà el recinte firal, amb parada davant de l’església de Sant Antoni, amb la plaça del Sindicat i el Centre d’Acollida Turística.

El 1r tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Ramon Augé, ha recordat “la importància que té la Fira per Cervera i comarca”. Ha destacat “la voluntat de recuperar l’essència pagesa i de graner de Catalunya, que és la Segarra, perquè la Fira esdevingui referent nacional del blat i la farina”.

Programa d’actes de la Fira del Pa i el Cereal – 78a Fira de Sant Isidre.