Cervera celebra la Festa Major d’Hivern, que entre els dies 3 i 6 de febrer presenta una completa programació d’activitats en què destaquen un concert de Xavi Sarrià, la representació teatral “Per fi sol” de Carles Sans i el tradicional Cant de les Completes.

Una de les novetats destacades de la Festa Major és el concert del reconegut músic valencià Xavi Sarrià, que fou el cantant del grup Obrint Pas. Xavi Sarrià arriba a Cervera en la gira de presentació del seu últim disc, Causa, reconegut amb el Premi Carles Santos com a millor disc de mestissatge.
L’actuació és a la matinada del dissabte 4 al diumenge 5, al pavelló polivalent, amb entrada gratuïta. Es complementa amb les sessions musicals del polifacètic PD Artur Busquets.

La programació musical també presenta l’Itinerant Festival, un espectacle que ja ha passat per Cervera amb èxit en altres ocasions.  El Festival és un show amb animació i música, amb potents equips de so i d’il·luminació i pantalles d’alta definició.  Es podrà gaudir la matinada del divendres 3 al dissabte 4, al pavelló polivalent. Les entrades anticipades es poden comprar al restaurant Marinada (5 euros) o a taquilla (8 euros).

La variada oferta musical es completa amb la sessió de ball a càrrec del grup Madison, el dilluns 6 de febrer, a les 18 hores, al pavelló polivalent i amb entrada gratuïta.

Pel que fa a les activitats culturals, destaca la representació teatral “Per fi sol”, protagonitzada per Carles Sans, un dels integrants del popular trio còmic El Tricicle. La funció és dissabte 4, a les 20 hores, al Gran Teatre de la Passió. Venda d’entrades a: http://granteatrecervera.cat/per-fi-sol/.

El tradicional concurs individual de sardanes revesses, organitzat per la Colla Sardanistes Jovencells, cita a Cervera els millors especialistes de Catalunya d’aquesta modalitat. La prova és diumenge 5, a partir de les 11.30 hores, a l’Auditori Municipal. Abans ofereix una sessió d’aprenentatge, a càrrec de Joan Manel Paños.

La programació també inclou visites guiades als monuments de la ciutat, exposicions, el torneig escolar d’escacs i actes religiosos.

El Cant de les Completes és un esdeveniment musical de caràcter popular que s’interpreta a l’església de Santa Maria, diumenge 5 de febrer, a les 19 hores.
Escrites l’any 1870 pels mestres de capella Salvador Vidal i Joan Pont, estan compostes de peces populars de l’època.
En l’actualitat estan dirigides per Xavier Puig, i en la seva interpretació intervenen cinquanta músics, un centenar de cantaires i tres solistes.
Al finalitzar les Completes té lloc el tradicional Ball de l’Àliga de Cervera amb l’acompanyament musical de la Banda del Conservatori.

Un conjunt d’actes variats que es combinen amb la tradició. Cal remarcar que la Festa Major està declarada festa patrimonial d’interès nacional i inclosa al Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya.

Podeu consultar la programació en aquest enllaç.