El pintoresc camí empedrat dels patamolls de Granollers, al municipi de Torrefeta i Florejacs, han estat l’espai escollit per a la presentació del 5è Festival Segamots, que tindrà lloc del 20 al 22 d’octubre en diferents indrets de la comarca, entre els quals Cervera i el poble de Vergós.

La presentació ha anat a càrrec del paer en cap de Cervera, Jan Pomés; el president del Consell Comarcal de la Segarra i regidor de Cultura de Cervera, Ramon Augé; la consellera comarcal de Cultura, Anna Rius; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Guissona, Agnès Pla; l’alcalde de Torrefeta i Florejacs, Josep M. Castella; i la directora artística del Festival, Patricia McGill.

El paer en cap, Jan Pomés, ha afirmat que “el certamen demostra la capacitat de Cervera de crear cultura i d’encapçalar projectes a la comarca”. Ha destacat que “es porti la cultura als pobles, com per exemple Vergós, al municipi de Cervera” i ha mostrat el seu agraïment a la directora del Festival, Patricia McGill.

El Festival es durà a terme entre els dies 20 i 22 d’octubre a Cervera, Guissona, Alta-riba, Concabella, Vergós, Torrefeta i Tarroja.


Activitats previstes a Cervera i Vergós

Divendres 20, a les 19 hores
“A tres veus
Punt de trobada: Plaça Major.
Espectacle itinerant per a tots els públics i tret de sortida del festival amb Jordina Biosca, Patricia Picazo, i Charo Pita, amb la participació dels alumnes de saxòfon del Conservatori Professional de Música de Cervera: Carles Sarri, Ian Elies, Jan Gall, Aleix Martí i Toni Raich.

Dissabte 21, a les 21 hores
“Tastamots”
Tap Room de Casa Dalmases.
Espectacle de contes per a adults amb Jordina Biosca, acompanyat de tast de cervesa i xocolata.
Aforament limitat a 75 persones.

Diumenge 22, a les 11.30 hores
A peu de plaça
Plaça Major de Vergós de Cervera.
Espectacle de contes per a públic familiar amb Patricia Picazo.

 

Segamots 

És un projecte de narració oral que arriba a auditoris, places, residències, escoles, museus, biblioteques… mitjançant les seves tres potes: Festival, contes a escoles i residències, i proposta didàctica.
El Festival ofereix espectacles per a públic familiar i per a públic adult. També hi ha esdeveniments, com les taules rodones o conferències, que estan pensades per a persones relacionades amb la docència o interessades en oralitat.
El tema de reflexió d’enguany serà “sexe, amor i mort: les històries que volem sentir i les que ens atrevim a explicar”.
Les narradores convidades són Jordina Biosca (Vilafranca del Penedès),  Patricia Picazo (València) i Charo Pita (A Coruña).

Enllaç a la programació del Segamots 2023.

Les sessions de Contes a la Catxipanda a les residències estan pensades per a la gent gran que hi viu i les seves famílies. I les sessions de Contes a la Catxipanda a les escoles, estan adreçades a alumnes de cicle inicial.

Les activitats de la proposta didàctica “El meu cos és una casa” estan destinades a alumnes de 5è i 6è de primària.

El SegaMots va néixer amb Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019, de la mà de Patrícia McGill, que n’és la coordinadora i directora artística. Es crea amb la voluntat de ser un projecte de territori, i amb una programació anual estable. Al llarg de les edicions el projecte s’ha consolidat i ha obtingut el suport de la majoria d’ajuntaments de la Segarra.

SGM_Tríptic2023_xDigital_09.pdf