El dissabte 20 de maig, a les 22 hores i a l’incomparable marc del Paranimf de la Universitat, el Conservatori de Cervera posarà en escena l’òpera “Dido & Aeneas”, de Henry Purcell.

Es tracta d’una òpera que l’alumnat del centre ha treballat durant tot el curs i que tindrà com a protagonistes els alumnes de cant, altres que s’hi han volgut sumar com a part del cor i altres que, al costat del professorat, actuaran com a orquestra.

Henry Purcell (Londres, 1659-1695) és el compositor anglès més important del segle XVII. El seu treball va estar molt lligat a la família reial durant els regnats de Carles II, Jaume II, Guillem III i la reina Maria. Tot i que només va viure 37 anys, ha deixat un catàleg d’obres amplíssim amb un particular estil que inclou elements de la música francesa i la italiana (escriptura vocal), però val a dir que sempre va mantenir un estil molt genuí.
Com la majoria de compositors de la seva època, va aprendre composició prenent nota de les obres dels grans mestres del passat, com Locke, Humfrey i Blow.
A Anglaterra l’òpera no estava acceptada de la mateixa manera que al continent, a l’època de Purcell. A partir del 1660 hi hagueren diversos intents d’introduir l’òpera italiana a Londres però no van reeixir. És per aquesta raó que la seva producció dramàtica va quedar circumscrita a les obertures, danses, cançons i entreactes. Hem de considerar Purcell com el primer autor operístic anglès, amb la composició de la primera òpera en sentit estricte: Dido and Aeneas, Z. 626, que és tota una fita en la història musical britànica. Va ser un encàrrec del mestre de ball Josias Priest -que en va cantar els papers masculins el dia de l’estrena–.

Es tracta d’una òpera molt interessant tant a nivell vocal com històric, que produeix el Conservatori, en col·laboració del Museu de Cervera, i que servirà per celebrar la Nit dels Museus. La direcció escènica anirà a càrrec d’Arnau Vinós; la direcció musical, de Núria Mas; i la direcció d’orquestra, de Carles Gumí.

L’entrada anticipada costa 10 euros i la general, 12 euros. Es poden adquirir al Museu i al Conservatori de Cervera.

Informació i cartell aportat pel Conservatori de Cervera.