El dissabte 20 de maig s’estrenà la producció que ha realitzat el Conservatori de Música de Cervera de l’òpera “Dido & Aeneas”, de Henry Purcell, en el magnífic espai barroc que és el Paranimf de la Universitat i amb totes les entrades venudes.

Es tracta d’una òpera barroca amb un pròleg perdut i tres actes, escrita el 1688 pel compositor anglès i basada en un llibret de Nahum Tate. L’obra està inspirada en un episodi del IV llibre de l’Eneida de Virgili i va ser representada per primera vegada el 1689 a la Boarding School for Girls a Chelsea, Londres.

L’escena transcorre en una cort barroca on els cortesans confien en el fet que la boda de la reina asseguri la supervivència del regne. Dido & Aeneas s’adapta als corrents francesos del seu temps, intercalant àries curtes, interludis orquestrals, cors i ballets. L’ària més coneguda és “When I’m laid in earth” -quan jegui dins la terra- també anomenada “Lament de Dido” i situada al desenllaç de l’obra.

L’alumnat del centre ha treballat durant tot el curs aquesta obra, que tingué com a protagonistes els diversos alumnes de cant, així com altres que s’hi han volgut sumar com a part del cor i altres que, al costat del professorat, actuaren com a orquestra.
Amb un repartiment encapçalat per Eva Maria Ruiz -com a Dido- i Xesco Grau -Aeneas-, s’hi ha d’afegir Ariadna Mayer -Belinda-, Rut Rius -segona dama de la reina-, Judit Cases -Fetillera-, Soraya Sánchez i Aran Sala -bruixes-, Savina Encuentra i Duna Pomés -com a esperits- i Rosa Riera -mariner.
Sens dubte es tracta d’un projecte gran per a un centre educatiu que no és una productora, en col·laboració amb el Museu de Cervera i que veié la llum precisament durant la Nit dels Museus.

Aquesta producció transversal ha fet créixer alumnat i professorat, treballant plegats per sumar complicitats. I la versió que es pogué escoltar va ser treballada des de l’assignatura d’escena i interpretació, des de les classes de cant i del cor que s’ha creat expressament per a l’ocasió i que ha estat possible amb l’esforç de moltes persones.

La producció estigué encapçalada per Arnau Vinós -director d’escena-, Núria Mas -directora musical-, Gemma Oriol -vestuari-, Montse Roig -estilisme- i Carles Gumí -director d’orquestra.

Es podrà tornar a veure el dissabte 27 de maig a Ponts.

Informació aportada per Santi Riu (Conservatori de Música de Cervera).