El regidor de Cultura, Ramon Augé, i els autors de l’obra, l’escultora Marta Pruna i l’enginyer Hamlyn Terry, van inaugurar la nova escultura “Inèrcia analema”, a la plaça del Sindicat, en un acte que va tenir lloc diumenge 25 de març dins del cicle d’activitats “A batre…?” del Museu del Blat.

L’acte inaugural va comptar també amb les intervencions de la directora del Museu de Cervera, del qual forma part el Museu del Blat, Mireia Pedro; del comissari de l’exposició actual del museu i del cicle de dinamització “A batre…?”, Marc Verdés; i d’ambdós autors de l’obra escultòrica, Marta Pruna i Hamlyn Terry.

Es tracta d’una escultura confeccionada a partir de tres curres provinents de l’era de cal Blanco, a Viver de Segarra: dues, de pedra i posades en horitzontal –als laterals de les quals hi ha esculpides tres rostres–, i una, de formigó i posada en vertical, completada amb un disc solar. El conjunt es proposa com un mecanisme “hiperlocal”, ja que permet traçar al lloc el pas del temps circular i, en concret, les estacions, els equinoccis i els solsticis. Temps que tradicionalment ha regit la pagesia.

L’obra, situada a la plaça del Sindicat, completa un procés escultòric iniciat amb la reobertura ara fa un any del Museu del Blat, a la seva nova ubicació en una ala de l’edifici de la Farinera del Sindicat.