Amb el lema “Cultivem bon cereal per elaborar el millor pa”, el certamen, que tindrà lloc els dies 20 i 21 de maig, organitza activitats diverses amb la finalitat de mostrar tot el cicle productiu del cereal i l’elaboració del pa.

Les novetats d’aquesta edició les han presentat el paer en cap, Joan Santacana, i el regidor de Promoció Econòmica, Ramon Augé, en una roda de premsa que ha tingut lloc dimarts 9 de maig, al Museu del Blat de Cervera.

Destaquen la mostra d’activitats agrícoles tradicionals, com la sembra i el batre a potes, que es podrà veure als patis de la Universitat en diferents sessions, i els tallers d’elaboració de pa i la gimcana per al públic familiar.
També estan previstes degustacions i el Showcooking del pa, a càrrec de la prestigiosa cuinera Ada Parellada, que enguany serà l’encarregada de clausurar la Fira, el diumenge 21 a les 20 hores.
Una altra de les cares conegudes que serà a Cervera és l’artista lo Pau de Ponts, que presentarà en exclusiva una cançó dedicada a la Fira del Pa i el Cereal, el dissabte 20 de maig a les 20 hores.
Pel que fa a la inauguració del certamen, el dissabte 20, a les 11.30 hores, anirà a càrrec d’una representació del Gremi de Forners de Catalunya.

El centre neuràlgic de la Fira tornarà a ser la plaça Universitat, on es trobaran els estands. Hi haurà 35 expositors multisectorials i 10 espais dedicats a la venda de pa.

La Fira del Pa i el Cereal – 77a Fira de Sant Isidre encara l’edició 2023 plenament consolidada i amb el repte d’esdevenir el certamen firal de referència nacional del pa i el cereal.

 

Les activitats ja començaran el dilluns 15, diada de Sant Isidre, amb la tradicional desfilada de tractors i la trobada de pagesos per celebrar el Dia de la comarca.

Del dimarts 16 al divendres 19 de maig estan previstes visites al Museu del Blat i mostres d’elaboració de productes de proximitat, a l’espai Productors de la Segarra, al Sindicat, que clouran amb un sopar degustació d’aliments produïts a la comarca amenitzat amb música en directe.

Podeu consultar la programació en aquest enllaç.