La Festa Major d’Hivern programa, del 3 al 7 de febrer, un conjunt d’activitats lúdiques, culturals, religioses i tradicionals, en què destaquen el Cant de les Completes, un esdeveniment musical únic que s’interpreta a l’església de Santa Maria.

Les Completes de Cervera, escrites l’any 1870 pels mestres de capella Salvador Vidal i Joan Pont, estan compostes de peces populars de l’època.
En l’actualitat estan dirigides per Xavier Puig, i en la seva interpretació intervenen cinquanta músics, un centenar de cantaires i tres solistes.
L’esdeveniment tindrà lloc el dilluns 5 de febrer, a les 20 hores, a l’església de Santa Maria.
Al finalitzar el cant, hi haurà el tradicional Ball de l’Àliga de Cervera, amb l’acompanyament musical de la Banda del Conservatori.

La Festa Major del Santíssim Misteri de Cervera està declarada festa patrimonial d’interès nacional i inclosa al Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya.

Enguany programa, entre els dies 3 i 7 de febrer, un conjunt d’actes variats com el concert de música tradicional Misteri Folk, organitzat per l’Agrupació Seny Major; el 25è concurs individual de sardanes revesses, amb l’organització a càrrec de la Colla Sardanista Jovencells; la representació de la comèdia dramàtica “Conspiranoia”, dins del 26è Cicle de Teatre Apassiona’t; el muntatge de 30 jocs gegants antics de fusta, de Ludiespai; el concert i ball llarg amb l’orquestra Nova Saturno; els tradicionals tocs de campanes, a càrrec dels Campaners de Cervera, i actes religiosos.

Poden consultar el programa en aquest enllaç.