Amb el lema “Cultivem bon cereal per elaborar el millor pa”, el certamen, que tindrà lloc a la plaça Universitat els dies 20 i 21 de maig, organitza activitats diverses amb la finalitat de mostrar tot el cicle productiu del cereal i l’elaboració del pa.

Les principals novetats d’aquesta edició són les següents:

La mostra d’activitats agrícoles tradicionals, com la sembra i el batre a potes, que es podrà veure als patis de la Universitat en diferents sessions.
La gimcana per al públic familiar.
Les visites al nou Museu del Blat i itineraris turístics per la ciutat.

Els tallers d’elaboració del pa Piriponent, a càrrec del Gremi de Forners de les Terres de Lleida.
La presentació de la cançó dedicada exclusivament a la Fira del Pa de l’artista lo Pau de Ponts.
El show cooking del pa, demostració de cuina en directe a càrrec d’Ada Parellada.
Actuacions musicals d’estils diversos.
Totes aquestes activitats es portaran a terme a la carpa instal·lada a la plaça Universitat.

La carpa també acollirà els actes d’inauguració del certamen, a càrrec de representants del Gremi de Forners de Catalunya, i la clausura, que la farà la reconeguda cuinera Ada Parellada.

El centre neuràlgic de la Fira serà la plaça Universitat, on es trobaran la carpa i els estands. Hi haurà 25 expositors multisectorials i 10 espais dedicats a la venda de pa.

La Fira del Pa i el Cereal – 77a Fira de Sant Isidre encara l’edició 2023 plenament consolidada i amb el repte d’esdevenir el certamen firal de referència nacional del pa i el cereal.