El pilot cerverí Marc Márquez ha sumat el setè triomf de la temporada a l’imposar-se al Gran Premi de San Marino, disputat diumenge 15 de setembre al circuit de Misano.

Marc Márquez, partint des de la cinquena posició, ha realitzat una gran sortida, col·locant-se tercer després del primer pas per meta. En la volta 4, el del Repsol Honda ha avançat Viñales per posar-se segon i juntament amb Quartararo han aconseguit obrir un forat i deixar enrere els seus perseguidors. A l’inici de l’última volta, Márquez s’ha posat líder per primera vegada en la carrera, i tot i perdre la posició, ha llançat la maniobra definitiva al revolt vuit que li ha brindat la victòria.

Amb aquest triomf, Márquez supera Mike Hailwood en nombre de triomfs en totes les categories amb 77 i avança també a Giacomo Agostini amb 89 podis en la categoria reina.

El pilot de l’equip Repsol Honda augmenta el seu avantatge al capdavant de la classificació general del Mundial de MotoGP fins als 93 punts, quan en resten 150 en joc.

Marc Márquez:
“Sincerament, sabia que avui no necessitava la victòria perquè he vist que Rins havia abandonat la cursa i que Dovizioso es trobava lluny de nosaltres, però tenia motivació extra. He intentat quedar-me amb Quartararo al màxim possible i al final he dubtat si intentar-ho o no. En l’última volta he decidit lluitar per la victòria. Sabia que Fabio era molt ràpid en el tercer sector, així que he provat l’avançament una mica abans i he tancat la corba al màxim possible. Fabio ha fet una carrera molt forta avui. He pilotat de la manera més intel·ligent que he pogut; sempre és bonic guanyar a Itàlia, però encara ho és més tenir 93 punts d’avantatge en el campionat”.

Informació i imatge extret de RepsolMedia.