En la trobada, que va tenir lloc dimarts 17 al Centre d’Acollida Turística (CAT), es van valorar les dades i les actuacions turístiques d’aquest any 2019, es van tractar noves propostes de visites guiades per a l’any vinent i es van organitzar els calendaris de treball.

La valoració de la trobada és molt positiva perquè la Paeria de Cervera i l’Associació d’Intèrprets del Patrimoni van posar en comú les seves inquietuds i els reptes del turisme a la ciutat. A partir d’ara, les dos parts han establert que aquestes reunions es mantindran cada tres mesos.

L’Associació d’Intèrprets del Patrimoni de Cervera és una entitat de la ciutat, presidida per l’històric guia Armand Forcat, que s’encarrega de portar a terme les visites guiades, a càrrec dels seus guies associats.

Cervera ofereix als visitants un total de vuit itineraris guiats, per als quals l’any 2018 es van rebre més de 200 reserves i hi van participar més de 8.000 persones. Cal afegir les visites guiades als monuments que s’ofereixen els dissabtes al matí a la Universitat i a l’església de Santa Maria, itineraris especials que organitza la Regidoria de Turisme al llarg de l’any, visites teatralitzades a la Universitat i visites nocturnes a l’estiu. Aquestes iniciatives van aplegar un total de 10.120 persones l’any 2018.

Les dades turístiques del 2019 es faran públiques durant el mes de gener del 2020.

Cal destacar que Cervera s’està consolidant com una de les principals destinacions de turisme cultural de Catalunya.