Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019 multiplica i diversifica els actes durant aquesta setmana, en la qual les activitats s’emmarquen en el context de la Festa Major del Sant Crist.

Les accions s’inicien dijous 19 de setembre a la Farinera amb la inauguració de la mostra ‘Prop de Hollywood’, en la qual es ret un homenatge als germans cerverins Claudi i Frederic Gómez Grau, fotògrafs que van retratar el Hollywood dels anys 50 del segle XX. Amb la seva càmera, els Gómez Grau van fer més de 6.000 instantànies de rodatges amb participants tan il·lustres com Ava Gardner, Charlton Heston, Sophia Loren o Rita Hayworth.

A partir de divendres dia 20, Cervera s’omplirà de narradors i especialistes en l’art de contar contes. Són els protagonistes de ‘Segamots’, la darrera pota d’un projecte que es va iniciar amb ‘Contes a la Catxipanda’ i va seguir amb ‘Magatzem de moments’. En aquesta ocasió, i també en el marc de la Festa Major, tres narradores (Tània Múñoz, Noemí Caballer i Martha Escudero) donaran el tret de sortida a l’esdeveniment a les 20.30 hores a la plaça Major. Durant tot el cap de setmana hi haurà actuacions en racons emblemàtics de la ciutat.

El nou Gegant Negre
La XXXVIII Trobada de Gegants de Cervera servirà per recuperar i batejar el gegant negre, una figura que formava part de la darrera parella de la Confraria del Sant Esperit. Amb la desaparició de l’entitat, aquests van deixar de sortir. La darrera vegada va ser el 1920. Ara, gairebé un segle després, el vell gegant negre, que s’ha reconstruït amb tècniques artesanals, tornarà a formar part del Ball de Seguici de la Festa Major del Sant Crist de Cervera.


Informació d’interès:

Inauguració de l’Exposició ‘Prop de Hollywood’
Dijous 19 de setembre a les 19.00 hores
La Farinera
Exposició oberta del 19 de setembre al 24 de novembre

Festival Segamots 2019
Del divendres 20 fins al dilluns 23 de setembre
Diversos espais
Inici: Divendres 20 de setembre a les 20.30 hores a la plaça Major
Enllaç al programa.

Estrena i bateig del nou Gegant Negre
Dissabte 21 de setembre a les 17.40 hores
Patis de la Universitat de Cervera