El resultat del projecte “Artèria”, encarregat per Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019, s’ha presentat, dijous 14 de novembre, amb l’exposició de les propostes, en les quals es planteja una recuperació de l’espai públic.

L’objectiu de la iniciativa és la revitalització d’aquesta artèria principal de la capital de la Segarra, actualment amb força botigues tancades. El projecte, que té l’objectiu de transformar i revitalitzar aquests establiments i el seu entorn, consisteix en diverses intervencions a l’antiga Pastisseria Puig i les sastreries Botines, la Model (Cal Guix), Cal Sant Pere o al mateix carrer Major.

El grup d’alumnes de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol de Lleida ha presentat aquest matí algunes de les iniciatives, com una xarxa penjada al carrer Major que recrea una ‘pluja’ de llibres, una cambra fosca al mateix espai que explica els inicis de la fotografia o una instal·lació amb un cérvol (animal que dóna origen al terme Cervera) a la plaça de Santa Anna.

A l’acte d’inauguració hi ha han assistit el paer en cap de Cervera, Ramon Augé; la directora de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol, Marta Pallarés; alumnes i professors de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol de Lleida; el regidor d’Educació, Xavier Gras, la regidora de Turisme de la Paeria de Cervera, Roser Segura; la regidora de Comerç de l’Ajuntament de Lleida, Marta Gispert; i els co-comissaris de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019, Carme Bergés, Marc Comas i Estefania Balcells.

Projecte “Artèria”

Artèria’ planteja un projecte que consisteix a dissenyar i portar a terme una intervenció artística als exteriors i/o façanes dels edificis i locals comercials en desús i mobiliari del carrer per tal de revitalitzar, dignificar i recuperar el carrer Major de la ciutat de Cervera. A partir d’una intervenció plàstica, visual i publicitària a l’exterior de la via pública es pretén donar visibilitat, tant al carrer comercial, com a la vegada reforçar i dignificar aquesta antiga via, així com obtenir una transformació d’aquest espai urbà, símbol i referència dels cerverins i cerverines.

Els i les estudiants que han participat en el projecte ‘Artèria’ ho han fet amb l’objectiu comú d’utilitzar i reflexionar com des de l’art i la creativitat, el missatge s’inscriu en els contextos estructurals, històrics i socials del carrer Major de Cervera. El propòsit final és que les idees dels estudiants afavoreixin i propiciïn una transformació urbanística mitjançant un espai obert a la creativitat.

Informació aportada per Comunicant Bona Premsa (Servei de Premsa de CCCC2019).

Enllaç a la notícia al TN Comarques de TV3.
Enllaç a la notícia a Catalunya Ràdio.