La 5a edició del Carnaval de Secà, dedicada al circ amb el lema “Pentafestum”, va tornar a ser un èxit de participació: amb 14 comparses i 9 grups de batucada, formats per més de 500 persones, que van omplir de ritme i festa els carrers de Cervera.

i havia 13 comparses inscrites al concurs, encapçalades per la comparsa de la Reina del Carnaval, que fou molt espectacular i lluïda. La representació va anar a càrrec de la comparsa guanyadora l’any passat.

Enguany la cercavila, que comença a la plaça Universitat, va finalitzar a la plaça Pius XII, on van tenir lloc les exhibicions, el Pregó de la Reina del Carnaval, el lliurament de premis i els concerts. En les anteriors edicions aquests actes es feien a la plaça Major, però s’han traslladat a la plaça Pius XII perquè té més aforament i millora la seguretat de la festa.

Es van lliurar premis a les millors comparses en categoria infantil i en adults, i també als grups de percussió.

Comparses infantils
1r. Circ de secà
2n. Circ du Tarreleil

Comparses adults
1r. Cirque du bluf. Serà l’encarregada de la carrossa de la Reina del Carnaval l’any vinent.
2n. Gipsy style
3r. Le cirque de la fête

Batucada
1r. Fills de la flama (Hospitalet de Llobregat). Actuaran a la cercavila de l’Aquelarre, el dissabte 31 d’agost.
2n. Protons (Igualada)
Menció especial: Takumba (Solsona), Band Tokades (Cervera), Batokatú (Oliana)

Aquest any la festa també tenia un vessant solidari. L’entitat organitzadora, l’Associació Carnaval de Secà, destina un 10% dels beneficis a la Protectora d’Animals Refugi Segarra de Cervera.

Amb cinc edicions, el Carnaval de Secà s’ha convertit en una festa imprescindible de l’estiu cerverí i que cada any augmenta la participació.

A més de la tradicional cercavila de la tarda, la festa va incloure actes al llarg de tot el dia, com tallers per als infants al matí; vermut musical al migdia; el concert de Sound de Secà i la Banda de Vent del Conservatori de Cervera, al vespre; i a la nit, els concerts dels grups The Targarians i Lasta Sanco i actuacions dels discjòqueis Te jodes y bailas i Spot&Fy.

Enllaç a la notícia a La Segarra TV.
Enllaç a la notícia a lleida.com.