“7lletres. El premi literari i més coses”, iniciativa que homenatja la figura, l’obra i el pensament de Manuel de Pedrolo, ha produït una ruta literària al cementiri de Cervera, que es va presentar el dissabte 5 de novembre.

La ruta, que duu per títol “Mort i llibertat, itinerari poètic de Manuel de Pedrolo”, està senyalitzada amb quatre faristols que contenen uns codis QR a través dels quals es pot escoltar els poemes de Pedrolo que la vertebren. La condició humana: la mort, l’amor, la llibertat i l’ésser són els quatre eixos que segueix l’itinerari poètic.
L’itinerari poètic es va inspirar a partir del poema “A les dones de la meva nissaga”, en el qual l’escriptor de l’Aranyó esmenta la seva familiar Dolors de Pedrolo i de Nuix, enterrada al cementiri de Cervera.

La producció de la ruta ha anat a càrrec de 7lletres i en el projecte han intervingut: Xavier Hidalgo Verdés, Xavi Roig Capdevila, Alba Granell Rosich, Jordi Castellà i Bové, Marc Castellà i Bové, Xavier Miret Paredes i Jaume González Balasch.

La presentació, que va tenir lloc al cementiri el dissabte 5 de novembre, va consistir en un recorregut per l’itinerari amb les actuacions del rapsoda Xavier Hidalgo i el violoncel·lista Xavi Roig, amb música de la cantant francesa Edith Piaf com a teló de fons.

Prèviament, la regidora de Cultura, Mercè Carulla, va adreçar unes paraules de benvinguda, i Helena Mesalles, estudiosa de l’obra de Manuel de Pedrolo, va oferir una introducció sobre la vessant més poètica de l’autor.

A l’acte hi van assistir un centenar de persones.

El paer en cap, Joan Santacana; la regidora de Cultura, Mercè Carulla; el president del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch; i l’alcalde dels Plans de Sió, Xavier Pintó, també hi van assistir en representació de les institucions que integren el 7lletres.

Formen part del 7lletres: el Consell Comarcal de la Segarra, la Paeria de Cervera, l’Ajuntament de Plans de Sió i l’Ajuntament de Tàrrega.