El Carnaval de Secà 2024 tindrà les olimpíades com a temàtica

El Carnaval de Secà 2024 tindrà les olimpíades com a temàtica

La popular festa cerverina amplia aquest any la programació i se celebrarà dos dies: divendres 12 i dissabte 13 de juliol. Amb el lema “Cervera 2024, 10 anys al podi”, la temàtica girarà entorn de les olimpíades, coincidint amb l’any de celebració dels jocs, i la ciutat es convertirà, per un cap de setmana, en seu olímpica.

Divendres la festa començarà al vespre amb l’actuació de la Bandarra Street Orkestra, que donarà el tret de sortida a la desfilada de comparses i abanderats. Tot seguit hi haurà l’espectacle inaugural dels JJOO, comptant amb la participació de diverses entitats esportives de Cervera. La nit es tancarà amb un sopar popular i música dels anys 90 i 2000 amb el DJ cerverí Jack Paradise.

Dissabte el Carnaval de Secà comptarà, com sempre, amb els ingredients essencials que fan única la festa. Els Campaners i la colla infantil dels Bombollers encetaran el dia i donaran pas a la Mainada de Secà, l’espai per als més petits que, des de ja fa uns anys, s’ha convertit en un imprescindible de la festa i on, aquest any, gaudiran d’una gimcana contextualitzada en les olimpíades. Seguidament hi haurà el vermut musical, amenitzat per una xaranga i es tancarà el matí amb la tradicional i esperada Correbarra. A l’hora de dinar, s’espera que la restauració cerverina pugui fer propostes atractives per omplir tots els bars i restaurants de la ciutat.

A la tarda, hi haurà la gran Rua dels JJOO Cervera 2024, on s’espera tenir un rècord d’inscripcions de comparses. Com sempre, també es comptarà amb l’actuació de diversos grups de percussió d’arreu de Catalunya. Al finalitzar la rua, tindrà lloc el pregó de la Reina del Carnaval, l’entrega de premis i un dels moments estel·lars de la jornada: el concert de la Banda del Carnaval de Secà, formada per membres dels diferents grups de percussió de Cervera, i la Banda de Vent del Conservatori. Dirigit per Guillem Garcia i Bernardo Manzambi, enguany aquest moment també ve amb sorpreses. La festa s’allargarà durant tota la la nit amb el grup de versions The Txandalls, el DJ cerverí Te Jodes y Bailas i els punxadiscs residents de l’Associació.

Recentment l’Associació del Carnaval de Secà i la Paeria de Cervera han signat un conveni de col·laboració per a la realització de tres actes festius al llarg de l’any: el Carnaval d’hivern, el Brunch Electronik i el Carnaval de Secà, amb una subvenció total de 17.000 euros.
El pressupost d’enguany del Carnaval de Secà és de 27.000 euros. També compta amb el suport econòmic del comerç cerverí i amb la col·laboració, tant monetària com humana, de tots i totes les membres de l’Associació, que treballen desinteressadament per fer créixer la festa any rere any.

Programació.

El Brunch Electronik de Secà, la festa que ha vingut per quedar-se

La Plaça de les Corts Catalanes de Cervera, popularment anomenada “les Quatre Barres”, va recuperar, dissabte 11 de maig, la sonoritat electrònica que s’havia sentit en tantes edicions de l’Aquelarre. Es va omplir de gom a gom per celebrar la segona edició de la Presentació del Carnaval de Secà, amb un Brunch Electronik i 12 hores de música electrònica.

Al Brunch, que es va allargar fins a les 23 hores, hi van actuar 8 punxadiscs: Atabey, Miles, Kissingher, ALDO (Aka Te Jodes y Bailas), Samuel Eme, Javi Level i van tancar la nit Edgar DJ B2B Dj Loosap. La jornada va ser un èxit d’assistència, fins i tot amb gent de fora de la província de Lleida, venint expressament a gaudir dels discjòqueis programats.

Durant el matí, els més menuts van poder gaudir de jocs i activitats a la “Kids Zone”, que va dinamitzar el Consell Esportiu de la Segarra, amb una boníssima rebuda. Unes 100 persones van poder gaudir del dinar popular. Al llarg del dia es va crear un ambient de germanor molt propi del que representa el Carnaval de Secà: una atmosfera festiva, familiar, un públic molt variat, una festa per a totes les edats, inclusiva i alegre.

És la segona vegada que l’Associació Cultural del Carnaval de Secà organitza un acte d’aquesta envergadura per presentar la festa i la sensació general és que, després de l’èxit de la segona edició, és un format que tindrà continuïtat al llarg dels anys.

Informació i imatge aportat per l’Associació Carnaval de Secà.

Marianna Prjevalskaya oferirà classes magistrals i un recital de piano

Marianna Prjevalskaya oferirà classes magistrals i un recital de piano

El diumenge 12 de maig el protagonisme musical a Cervera anirà a càrrec de la prestigiosa pianista Marianna Prjevalskaya, que oferirà unes classes magistrals als alumnes del Conservatori i un recital de piano dins del Cicle de Concerts de Primavera.

Lloada per la crítica com “una gran pianista” (Il Cittadino, Itàlia), Marianna Prjevalskaya ha actuat amb reconegudes orquestres com l’Orquestra Simfònica de Cincinnati, Orquestra Filharmònica de Louisiana, Orquestra Simfònica de Galícia o l’Orquestra Simfònica de Corea.

Ha ofert recitals en sales de prestigi com el Mozarteum de Salzburg, Accademia Santa Cecília a Roma, Teatre Goldoni de Florència, Minato Mirai Hall de Yokohama, Palau de les Arts Reina Sofía i el Palau de la Música de València o el  Weill Hall a Nova York.
El seu debut al Carnegie Hall de Nova York fou lloat pel crític Frank Daykin com “un dels més grans recitals de piano de la temporada” i “una aclaparadora demostració de maduresa pianística” (New York Concert Review, Nova York).

Marianna ha obtingut medalla d’or i primers premis al Concurs Internacional de Piano de Nova Orleans el 2014, el Concurs Mundial de Piano de Cincinnati el 2013 i el Concurso Internacional de Piano Premio Jaén el 2011. Ha publicat dos discs pels segells Naxos i Fanfare Cincinnati.
La seva formació al Royal College of Music a Londres, on estudià amb Irina Zaritskaya i Kevin Kenner i més tard amb Alexander Toradze a la Universitat d’Indiana i a Yale School of Music amb Boris Berman -on obtingué el Màster i Diploma d’Artista l’ha dut a obtenir el doctorat al Peabody Institute of Music de la Universitat Johns Hopkins, on estudià amb Boris Slutsky.

La pianista oferirà dues sonates per a tecla de José Antonio Carlos de Seixas, una selecció d’obres del compositor català Abraham Tena Manrique -Dos nocturns op. 4, Dos preludis op. 11 i la Romança op. 12 – a més de dos estudis op. 8 del compositor rus Alexander Scriabin, la monumental Obertura en estil francès en si menor BWV 831 de J. S Bach i clourà amb la Vall d’Obermann (corresponent als Anys de Peregrinatge) de Franz Liszt.

Un gran programa que es podrà escoltar, a les 19 hores, a l’Auditori Municipal de Cervera.
La Fira del Pa i el Cereal 2024 inclourà productes aptes per a celíacs

La Fira del Pa i el Cereal 2024 inclourà productes aptes per a celíacs

El certamen, que tindrà lloc els dies 18 i 19 de maig, s’ha presentat en una roda de premsa a càrrec del paer en cap, Jan Pomés; el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Ramon Augé; i el regidor de Promoció Econòmica, Fires i Mercats, Raimond Fusté.

El paer en cap, Jan Pomés, ha destacat “l’organització d’una Fira més integradora, amb la introducció d’elaboracions sense gluten”. Ha afegit que “és un dels trets diferencials d’aquest any i que es potenciarà amb més força a les properes edicions”.

El regidor de Promoció Econòmica, Fires i Mercats, Raimond Fusté, ha presentat la programació de la Fira, que organitza més de 20 activitats el cap de setmana i una desena els dies previs, entre les quals la celebració de la Diada de Sant Isidre. Ha destacat “les visites guiades i les activitats turístiques i culturals al Sindicat” i “la novetat d’un globus aerostàtic, que oferirà vols captius gratuïts per a grups de 8 persones a la plaça del Sindicat”.

Els estands estaran ubicats a la plaça Universitat, on hi haurà 30 parades, una de les quals de productes sense gluten.

Un trenet turístic enllaçarà el recinte firal, amb parada davant de l’església de Sant Antoni, amb la plaça del Sindicat i el Centre d’Acollida Turística.

El 1r tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Ramon Augé, ha recordat “la importància que té la Fira per Cervera i comarca”. Ha destacat “la voluntat de recuperar l’essència pagesa i de graner de Catalunya, que és la Segarra, perquè la Fira esdevingui referent nacional del blat i la farina”.

Programa d’actes de la Fira del Pa i el Cereal – 78a Fira de Sant Isidre.

Els Departaments de Salut i Joventut presenten el programa Hubs Salut Jove

Els Departaments de Salut i Joventut presenten el programa Hubs Salut Jove

El projecte Hubs Salut Jove, que ja es porta a terme a la Segarra amb èxit, s’implantarà a les 44 oficines joves de tot Catalunya, segons han anunciat la directora general de Joventut, Rut Ribas, i la secretària de Salut Pública, Carme Cabezas, en l’acte que ha tingut lloc a l’Oficina Jove de la Segarra, a Cervera, el dijous 2 de maig.

A l’acte han intervingut el paer en cap, Jan Pomés, i el president del Consell Comarcal de la Segarra, Ramon Augé Gené; i també hi han participat la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Alt Pirineu i Aran, Joana Terré; la subdirectora general de Promoció de la Salut, Ana Bocio; el subdirector general d’addiccions i VIH de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Joan Colom; la regidora de Joventut, Carolina García; i tècnics locals i comarcals de les àrees de Joventut i Salut.

Programa Hubs Salut Jove

La fase inicial del projecte, centrat a millorar la salut mental dels joves de la Segarraha començat a posar-se en pràctica aquest curs 2023-2024 a la comarca gràcies a la col·laboració entre els departaments de Salut i Drets Socials —a través de la Direcció General de Joventut— i el Consell Comarcal de la Segarra.

Gràcies a l’èxit inicial, durant l’acte s’ha posat de manifest que el programa Hubs Salut Jove es comença a estendre a partir d’ara i de manera progressiva al conjunt de Catalunya mitjançant la implantació d’un referent de benestar emocional i salut comunitària (REBEC) —coordinat pel Centre d’Atenció Primària (CAP) on treballa— a cadascuna de les 43 Oficina Joves (OJ) i 98 Punts d’Informació Juvenil amb servei de Salut que hi ha al conjunt de les comarques catalanes.

Amb la posada en marxa de la fase inicial del programa Hubs Salut Jove a la comarca de la Segarra, el REBEC s’ha incorporat en cinc accions i subprogrames que l’OJ està duent a terme aquest curs 2023-2024. Per una banda, la figura del REBEC forma part de la Taula de Salut que es fa trimestralment als IES i espais d’oci de la comarca, i on també hi participen el dietista-nutricionista i la infermera comunitària del CAP, el tècnic de joventut i la dinamitzadora de la Paeria de Cervera, la tècnica del Pla Educatiu d’Entorn i la tècnica del projecte Keep Calm.

Així mateix, l’OJ duu a terme el programa “Ens coneixem”, que una vegada al mes reuneix joves de 16 a 30 anys per debatre sobre els seus interessos. El taller és dinamitzat per part del REBEC i de la tècnica d’emancipació i inclusió, i ha reunit amb èxit un total de 63 joves en les 12 sessions fetes fins ara.

Per altra banda, el REBEC també s’ha incorporat als projectes de l’OJ de la Segarra “Tranquils” i “Junts omplim motxilles”. Es tracta d’una iniciativa per ajudar els joves a gestionar millor les emocions, l’estrès i l’ansietat del dia a dia. D’aquesta manera, quinzenalment i mensualment es fa una trobada als espais joves de Guissona i Cervera de joves derivats pel professorat dels IES, dels infermers/es del programa Salut i Escola o bé des de la pròpia Oficina Joves i els espais joves.

Una de les altres accions exitoses en el marc del programa Hub Salut Jove és el projecte “Apropa’t”, pel qual el personal de l’OJ conjuntament amb l’equip comunitari del CAP es trasllada un cop al mes als quatre IES de la comarca per tal d’apropar els serveis de l’Oficina. En aquest marc, es fan dinàmiques a l’hora del pati en què se celebra algun dels dies mundials. Un dels tallers d’aquest curs va girar al voltant de les begudes estimulants i va comptar amb 280 alumnes de 1r a 3r d’ESO dels quatre centres de secundària.

Les begudes estimulants, així com l’addicció a les pantalles, també van ser les protagonistes de la campanya de sensibilització que l’Oficina Jove, conjuntament amb el dietista-nutricionista i el REBEC del CAP van dur a terme l’estiu passat, i en la qual van participar com a protagonistes fins a 30 joves.

Tant la secretària de Salut Pública, Carme Cabezas i Peña, com la directora general de Joventut Rut Ribas i Martí, han destacat la bona col·laboració dels dos departaments a l’hora de desplegar el programa, així com també els seus resultats exitosos en el cas de l’OJ de la Segarra i en d’altres OJ on també s’hi han desplegat algunes primeres accions que, a partir d’ara, tindran continuïtat i comptaran amb noves accions.

Amb el desplegament progressiu del programa es vol apropar els serveis de salut als espais on hi ha més presència de joves; prevenir els problemes de salut mental d’aquest segment de població; millorar la detecció precoç i atendre joves amb malestar emocional o amb factors de risc psicosocial, així com la seva derivació als recursos d’Atenció Primària i Comunitària; i oferir un referent de proximitat als joves amb qui establir un vincle de confiança a partir d’activitats grupals, entre d’altres.

Pla Nacional de Joventut de Catalunya

L’impuls del programa Hubs Salut Jove està emmarcat en la recent aprovació del Pla Nacional de Joventut de Catalunya, que indicava la salut mental dels joves com una de les grans prioritats. En aquest sentit, durant la presentació del Pla el novembre passat ja es va anunciar un acord entre Salut i Drets Socials per fer que els referents de benestar emocional i salut comunitària (REBEC), coordinats pels CAP on treballen, destinarien un nombre d’hores setmanals a fer atenció al jovent des de les Oficines Joves.

D’aquesta manera es vol fer front a la qüestió de la salut mental entre els joves, ja que la darrera Enquesta a la Joventut de Catalunya posa de manifest que més del 20% dels joves de 15 a 29 anys tenen un satisfacció amb la vida relativament baixa.

449 joves atesos a l’OJ de la Segarra

L’Oficina Jove de la Segarra, ubicada a Cervera, és l’espai de referència per atendre i assessorar de manera individualitzada els aproximadament 6.000 joves de la comarca. Així, el personal tècnic especialitzat de l’OJ ofereix informació especialitzada en els diferents àmbits de la vida dels joves: salut, treball, formació, emancipació, participació o inclusió social.

Al llarg del 2023, aquesta OJ va atendre un total de 449 joves (un 49,9% nois, un 49,7% noies i la resta no binaris).

Les qüestions més sol·licitades van ser sobre treball (41,5%), seguida de temes d’habitatge (16,9%), educació (16,7%), participació (12,4%), salut i esports (3,2%), cohesió social (3,2%), cultura (2,5), lleure (1,6%), mobilitat (1,3%), turisme (0,5%) i TIC (0,2%).

Per edats, els més nombrosos van ser els nois i noies d’entre 21 i 25 anys (36,9%), seguits pels de 26 a 29 anys (21,2%), 16 a 20 anys (16,9%), 30 a 34 anys (8%) i menys de 16 anys (0,9%). Mentre que també es van atendre persones de 35 anys o més (16% de les consultes ateses).

Pel que fa a la via d’informació i assessorament més corrent va ser la presencial a l’OJ (44,9%), seguida de la telefònica (24,3%), la telemàtica (17,2%), la presencial en algun altre centre (6,7%) i el correu electrònic (6,9%).

Finalment, pel que fa a la llengua d’ús, la major part dels joves van fer servir el català (79,3%), seguit del castellà (16,7%) i altres llengües (4%).

Informació aportada pel Consell Comarcal de la Segarra.

El Curs Internacional de Música de Cervera obre les inscripcions

El Curs Internacional de Música de Cervera obre les inscripcions

La Càtedra Cervera Emili Pujol comença a escalfar motors i ho fa, com és habitual, obrint les inscripcions del Curs Internacional de Música, que tindrà lloc del 14 al 20 de juliol de 2024. Les inscripcions es poden formalitzar, fins al 30 de juny, a través del web catedracervera.cat.

Del 14 al 20 de juliol tindrà lloc la 43a edició del Curs Internacional de Música, una de les activitats pedagògiques més veteranes i prestigioses de l’Estat espanyol.
Les inscripcions ja es poden tramitar a través del web catedracervera.cat i fins al 30 de juny. Cal recordar que el curs va adreçat a estudiants de música postgraduats, de grau superior i de grau professional.

Enguany la formació anirà a càrrec de 21 professors d’alt nivell i de diversa procedència, tots ells experts en el seu àmbit. Concretament, s’impartiran classes dels següents instruments: violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, piano, flauta, oboè, clarinet, fagot, trompeta, trompa, trombó, banda i orquestra.

L’alumnat rebrà un mínim de quatre classes individuals, així com també classes col·lectives i diverses píndoles formatives. També podrà assistir com a oient a totes les activitats que es duguin a terme en el certamen.

L’alumnat d’instruments simfònics podrà formar part de l’Orquestra del Curs o de la Banda, i podrà participar en audicions i/o concerts programats en el marc del Festival Internacional de Música de Cervera, que també organitza la Càtedra Emili Pujol.

L’Obra Social de la Caixa segueix amb les beques per als alumnes del Curs de Música

Amb la voluntat de fer arribar a més alumnes la possibilitat d’apuntar-se al Curs, l’organització ha renovat l’acord amb La Caixa per poder oferir beques a través de la seva Obra Social. Per poder accedir-hi trobareu la informació a la pàgina web.

El Curs Internacional de Música forma part de la Càtedra Cervera – Emili Pujol, una iniciativa que inclou, a més del curs, el Festival de Música i la Fira de de Lutiers.

Informació aportada per la Càtedra Cervera – Emili Pujol.

Formacions del Conservatori de Cervera actuen a la localitat basca d’Hernani

Formacions del Conservatori de Cervera actuen a la localitat basca d’Hernani

El Cor de Projectes, dirigit per Jordi Castellà; el grup de guitarres de nivell elemental, amb la direcció de Xavier Gómez; i Els Assossegats, grup d’acordions dirigit per Sònia Peiró, van actuar juntament amb el Cor Dakapo i l’orquestra d’acordions d’Hernani a la capella de la Milagrosa, dissabte 27 d’abril, com a culminació de la tornada de l’intercanvi entre els centres musicals d’ambdues localitats.

El grup de guitarres va oferir un programa amb obres d’Szordilowsky, Norman, Piovani, Phillips i Valeriano. Els cors van participar per separat i conjuntament amb obres d’Ugalde, Alcaraz, Whitacre i Billie Eilish. Ja en una tercera part, els grups d’acordions dirigits per Maribel Insausti i Sònia Peiró interpretaren obres de Rossini, Rodgers, Merkies i Planavilla en arranjaments d’E. Sala i S. Peiró. I culminaren totes les formacions damunt l’escenari amb la coneguda “I’m Still Standing” d’Elton John.
L’expedició cerverina també fou rebuda institucionalment a l’Ajuntament d’Hernani i a part dels assajos van tenir temps de gaudi, de conèixer altres alumnes amb les mateixes inquietuds i de fer una visita guiada al Museu Chillida d’Hernani.
Una activitat més per encoratjar els alumnes i donar sentit al temps d’estudi que duen a terme setmanalment.

Informació i imatge aportat per Santi Riu (Conservatori de Música de Cervera).

El Casal de Cervera acull durant sis dies els 48 millors jugadors de billar del món

El Casal de Cervera acull durant sis dies els 48 millors jugadors de billar del món

Per primera vegada a la història, les tres finals dels Campionats d’Europa de billar clàssic (banda, quadre 47/2 i quadre 71/2) es juguen en una mateixa ciutat, Cervera, on el Casal acull les cites del dimarts 30 d’abril al diumenge 5 de maig.

Les finals portaran cap a la Segarra els 48 millors jugadors de billar del món. En cada una de les competicions participen els quinze jugadors que tenen millor rànquing europeu, i un jugador que convida la federació organitzadora. En la modalitat a la banda serà el jugador de Tarragona Antoni Gutiérrez, i en els dos quadres, el billarista de Centelles Esteve Mata. Val a destacar que en la modalitat a la banda, l’actual campió d’Europa és el valencià Raúl Cuenca, que ja es va adjudicar l’any passat el Campionat d’Espanya a Cervera.

Les finals es jugaran pel sistema de lligueta de quatre jugadors, dels quals dos passen a la següent ronda. Les partides es disputaran des de les 9.30 fins a les 22 hores i de l’arbitratge i l’organització se n’ocupa el Casal de Cervera, que destinarà els seus més de 30 jugadors a la preparació de les finals.
L’entrada a les instal·lacions del Casal, que té una capacitat per a 150 espectadors, és lliure.

Segons el director esportiu del Casal, Sergi Garriga, “l’entitat també s’ha ocupat de buscar allotjament als participants”.
El president del club, Josep Planes, descriu el muntatge com “un dels reptes esportius més importants d’aquesta entitat, que per la seua trajectòria, cinc europeus i un mundial, ha aconseguit la confiança de la federació europea”.

La cerimònia inaugural se celebrarà dimarts 30 d’abril, a les 11.30 hores, i la clausura, diumenge 5 de maig, a les 18 hores, a l’acabar l’última de les finals.

Informació i imatge aportat per Xavi Santesmasses (Secció de billar del Casal de Cervera).

 

Els centres educatius de Cervera participen al Let’s Clean Up Europe!

Els centres educatius de Cervera participen al Let’s Clean Up Europe!

Del 28 d’abril al 17 de maig de maig els centres educatius de Cervera se sumen a la iniciativa Let’s Clean Up Europe 2024, que consisteix en accions de recollida de residus abocats en diferents espais naturals del municipi.

L’activitat serà possible gràcies al treball en xarxa dels centres, el Pla Educatiu d’Entorn de Cervera, els Serveis Municipals de la Paeria de Cervera i l’Àrea de Residus del Consell Comarcal de la Segarra.

Els centres que hi participen i els espais que netejaran són els següents:

Escola Jaume Balmes: alumnat de Cicle Inicial, al Parc Mas Duran; alumnat de tercer, la llera del riu Ondara fins a Sant Pere el Gros; de quart, l’entorn del Sindicat; cinquè, l’entorn de l’escola i el camí dels Pagesos; i sisè, entorn del carrer Guernika i camí de les Forques.

Institut la Segarra: l’alumnat de 1r d’ESO netejarà tres espais: la zona esportiva i l’entorn de l’institut, el camí de la Cardosa fins al Clot de Sant Magí, i el carrer Sanaüja i voltants del camp de futbol.

Escola Les Savines: la comunitat educativa hi participarà actuant a la zona del Bosquet, el descampat del costat i la plaça de Jaume Magre.

Institut Antoni Torroja: alumnat de 2n d’ESO actuaran en dos trams de les Muralles, del camí dels Pagesos als safaretjos i de la porta dels Pous als safaretjos.

Escola Mn. Josep Arques: l’alumnat de 4t, al parc infantil dels Bombers i el voral de la via del tren; el de 5è, l’entorn de l’escola i el passeig de l’Estació; i 6è, la llera del riu Ondara fins a Fiol.

El Centre Ocupacional l’Espígol també s’afegeix a les jornades i faran neteja oberta a la ciutadania dels voltants de la Caserna i a Ciutat Jardí.

Les actuacions promogudes pel Centre Ocupacional l’Espígol i per l’Institut La Segarra, el divendres 10 de maig, a partir de les 10 hores, seran obertes a la participació de la ciutadania. A resta d’actuacions hi participarà la comunitat educativa de cada centre. Podeu consultar el cartell amb les dates i horaris.

Let’s Clean Up Europe! és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

El Cor de Projectes del Conservatori, Premi Josep Anselm Clavé 2023

El Cor de Projectes del Conservatori, Premi Josep Anselm Clavé 2023

El Cor de Projectes del Conservatori de Cervera ha guanyat un dels Premis Josep Anselm Clavé 2023 del Cant Coral a Catalunya, en la categoria de “Millor enregistrament de cant coral”, per la gravació de “Quatre Cançons de Gerard López Boada”.

El cor està format per: Ruth Rius, Soraya Sánchez, Anastasia Mostishko, Júlia Bonet, Sara Pomés, Aran Sala, Anna de la Rica, Bàrbara Torres, Berta Inglavaga i Clara Pallès; Marc Castellà, al piano; i Jordi Castellà, a la direcció.

Els prestigiosos Premis Clavé, que enguany arriben a la 6a edició, els convoca anualment la Federació de Cors de Clavé amb l’objectiu de difondre i promocionar els millors treballs del panorama de la música coral a Catalunya.

La gala de lliurament dels premis es farà el divendres 17 de maig, a l’Espai El Celler de Sant Sadurní d’Anoia.
Revista Paeria gener – abril 2024

Revista Paeria gener – abril 2024

En aquest número s’informa sobre l’activitat municipal entre el desembre del 2023 i l’abril del 2024, en què destaquen la Festa Major del Santíssim Misteri; l’acció de Govern; Més per Menys, actuacions executades per la nova Brigada d’Obres de la Paeria; les obres de construcció de la nova rotonda, entre d’altres…

Podeu consultar la revista del mes d’abril els números anteriors en aquest enllaç: https://www.cervera.cat/el-municipi/revista-paeria