La Paeria i el Casal Cívic de Cervera, amb la col·laboració d’entitats socials de la ciutat, organitzen 14 activitats de l’1 al 8 d’octubre en motiu de la Setmana de la Gent Gran.

Les activitats, que són força variades, inclouen una exposició, una visita guiada, tallers, xerrades, actuacions teatrals i musicals, i la tradicional Festa de la Gent Gran, el dijous 3 d’octubre, Dia internacional de la gent gran.

Una de les novetats és l’actuació del grup d’actors del Casal Cívic, que faran dues sessions, una a cada residència de la ciutat. També estan previstes actuacions del grup de persones usuàries del Centre Ocupacional l’Espígol a les dos residències (Mare Janer i Mare Güell) i al Centre de dia Josep Valls.

Enguany també inclou la visita guiada amb el títol “De 0 a 100”, a càrrec d’Armand Forcat, que ja va realitzar amb èxit el passat mes d’agost. Farà un recorregut per seguir l’evolució educativa a la ciutat: llar d’infants, escola, institut…

Cal destacar també els tallers intergeneracionals, que es portaran a terme al Casal Cívic, les residències i el Centre Josep Valls, amb l’intercanvi d’aprenentatges entre persones usuàries d’aquests centres i alumnes dels tres centres educatius de Cervera.

L’Aula d’Extensió Universitària també s’afegeix als actes amb l’organització d’una conferència del conegut periodista, presentador de ràdio i televisió Antoni Bassas, al Paranimf de la Universitat.

Totes aquestes activitats són gratuïtes i obertes a tota la ciutadania.

En l’organització la Paeria de Cervera compta amb la col·laboració del Departament de Treballs, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; el Consell Comarcal de la Segarra, el Servei d’Atenció Integral, el Programa Gent Gran Rural, la Residència Mare Güell, la Residència Mare Janer, el Centre de dia Josep Valls, l’Associació d’usuaris i voluntaris del Casal Cívic, l’Aula d’extensió universitària, el Centre Ocupacional l’Espígol, el Centre d’Atenció Primària i les escoles Jaume Balmes, Josep Arques i Les Savines.