El Consell Sectorial de Cultura de Cervera, que s’establirà a partir del Reglament de Participació Ciutadana de la Paeria, preveu la constitució de la Taula de Patrimoni Local, que va posar la primera llavor entre totes les persones i entitats que van participar en la trobada del dissabte 25 de març a l’Auditori.

En aquesta primera trobada es van explicar els objectius de la Taula de Patrimoni, que està oberta a totes les persones i entitats que vulguin fer aportacions per millorar el patrimoni cultural del municipi.

El paer en cap, Joan Santacana, va explicar el Reglament de Participació Ciutadana de la Paeria, que regula el funcionament d’òrgans de participació ja creats, com la Taula de Salut, i que també establirà les bases de la Taula de Patrimoni.

De la seva banda, la regidora de Cultura, Mercè Carulla, va manifestar “la voluntat de la Paeria de voler ordenar i establir línies estratègiques en el sector cultural, i sobretot en l’àmbit patrimonial de Cervera”.

És per aquest motiu que la Paeria té la voluntat d’elaborar un Pla estratègic de cultura.
En primer lloc es recolliran propostes de l’àmbit cultural del municipi i s’establiran uns objectius de treball per als propers anys. Posteriorment es licitarà la redacció del Pla a una empresa especialitzada.

Abans de la redacció del Pla estratègic, està prevista la creació del Consell Sectorial de Cultura, un organisme que tindrà la finalitat de promoure i canalitzar la reflexió conjunta entre la Paeria i les entitats i la ciutadania vinculada al món cultural.
La creació del Consell Sectorial de Cultura, que funcionarà a partir del Reglament de Participació Ciutadana, està prevista que s’aprovi al proper Ple de la Paeria.