Aquest mes d’agost el Museu de Cervera reprèn les visites teatralitzades “A peu de Museu”, qui commencent samedi 6, a les 20 heures, avec la découverte de la Cervera médiévale de Margarida, esclava d’en Menàrguens. L’aforament és limitat i cal fer reserva prèvia a reserva@museudecervera.cat.

Les billets doivent être récupérés à l'avance au Musée, pendant les heures d'ouverture.

“A peu de Museu” és un projecte que té un caràcter reivindicatiu en clau de gènere. Les protagonistes són tres dones que representen no només tres moments històrics, mais trois conditions sociales. À l'époque médiévale, Margaret était la femme d'esclave M. Menàrguens. Regina, le protagoniste de l'Cervera juif, faisait partie d'une grande famille dans la ville, la Quercia. Au XVIIIe siècle,, Ignace Brach, mieux connu sous le nom de la NASA Tabaco, va regentar una taberna en la rígida Cervera universitària.

Les visites teatralitzades conviden a seguir el periple dels encàrrecs pel carrer Major de la mà de la Margarida d’en Menàrguens (la Cervera medieval, la 6 d'agost); a conèixer les renúncies socials a les quals es veu empesa la Regina com a vídua d’Issach de Quercí (la Cervera jueva, la 13 d'agost); i viure l’inici de curs a la Universitat amb la tavernera Nasa Tabaco (la Cervera barroca, la 20 d'agost).