The popular beer festival expands its program this year and will be held over two days: Friday 12 and Saturday 13 July. With the motto "Beer 2024, 10 years on the podium", the theme will revolve around the Olympics, coinciding with the year of the games, and the city will be converted, for a weekend, in your olympic.

On Friday, the party will begin in the evening with the performance of the Bandarra Street Orkestra, which will kick off the parade of troupes and flag bearers. This will be followed by the opening show of the Olympics, with the participation of several Cervera sports organizations. The night will close with a popular dinner and music of the years 90 i 2000 with DJ Jack Paradise from Cervera.

On Saturday, the Secà Carnival will count, as always, with the essential ingredients that make the party unique. The Bell Ringers and the Bombollers children's group will start the day and give way to the Mainada de Secà, the space for the little ones who, since a few years ago, it has become an essential part of the party and where, this year, they will enjoy a gymnasium contextualized in the Olympics. Seguidament hi haurà el vermut musical, amenitzat per una xaranga i es tancarà el matí amb la tradicional i esperada Correbarra. A l’hora de dinar, s’espera que la restauració cerverina pugui fer propostes atractives per omplir tots els bars i restaurants de la ciutat.

in squares and streets of the city of Cervera, hi haurà la gran Rua dels JJOO Cervera 2024, on s’espera tenir un rècord d’inscripcions de comparses. As always, també es comptarà amb l’actuació de diversos grups de percussió d’arreu de Catalunya. Al finalitzar la rua, tindrà lloc el pregó de la Reina del Carnaval, l’entrega de premis i un dels moments estel·lars de la jornada: el concert de la Banda del Carnaval de Secà, formada per membres dels diferents grups de percussió de Cervera, i la Banda de Vent del Conservatori. Dirigit per Guillem Garcia i Bernardo Manzambi, enguany aquest moment també ve amb sorpreses. La festa s’allargarà durant tota la la nit amb el grup de versions The Txandalls, el DJ cerverí Te Jodes y Bailas i els punxadiscs residents de l’Associació.

Recentment l’Associació del Carnaval de Secà i la Paeria de Cervera han signat un conveni de col·laboració per a la realització de tres actes festius al llarg de l’any: el Carnaval d’hivern, el Brunch Electronik i el Carnaval de Secà, amb una subvenció total de 17.000 euros.
El pressupost d’enguany del Carnaval de Secà és de 27.000 euros. També compta amb el suport econòmic del comerç cerverí i amb la col·collaboration, tant monetària com humana, de tots i totes les membres de l’Associació, que treballen desinteressadament per fer créixer la festa any rere any.

Programming.

El Brunch Electronik de Secà, la festa que ha vingut per quedar-se

La Plaça de les Corts Catalanes de Cervera, popularment anomenada “les Quatre Barres”, va recuperar, Saturday 11 May, la sonoritat electrònica que s’havia sentit en tantes edicions de l’Aquelarre. Es va omplir de gom a gom per celebrar la segona edició de la Presentació del Carnaval de Secà, amb un Brunch Electronik i 12 hores de música electrònica.

Al Brunch, que es va allargar fins a les 23 hours, hi van actuar 8 punxadiscs: Atabey, Miles, Kissingher, ALDO (Aka Te Jodes y Bailas), Samuel Eme, Javi Level i van tancar la nit Edgar DJ B2B Dj Loosap. La jornada va ser un èxit d’assistència, fins i tot amb gent de fora de la província de Lleida, venint expressament a gaudir dels discjòqueis programats.

Durant el matí, els més menuts van poder gaudir de jocs i activitats a la “Kids Zone”, que va dinamitzar el Consell Esportiu de la Segarra, amb una boníssima rebuda. Unes 100 persones van poder gaudir del dinar popular. Al llarg del dia es va crear un ambient de germanor molt propi del que representa el Carnaval de Secà: una atmosfera festiva, familiar, un públic molt variat, una festa per a totes les edats, inclusiva i alegre.

És la segona vegada que l’Associació Cultural del Carnaval de Secà organitza un acte d’aquesta envergadura per presentar la festa i la sensació general és que, després de l’èxit de la segona edició, és un format que tindrà continuïtat al llarg dels anys.

Informació i imatge aportat per l’Associació Carnaval de Secà.