La populaire fête de la bière élargit cette année son programme et se déroulera sur deux jours: vendredi 12 et samedi 13 juillet. Avec la devise "Bière 2024, 10 années sur le podium", le thème tournera autour des Jeux olympiques, coïncidant avec l'année des jeux, i la ciutat es convertirà, per un cap de setmana, en seu olímpica.

Divendres la festa començarà al vespre amb l’actuació de la Bandarra Street Orkestra, que donarà el tret de sortida a la desfilada de comparses i abanderats. Tot seguit hi haurà l’espectacle inaugural dels JJOO, comptant amb la participació de diverses entitats esportives de Cervera. La nit es tancarà amb un sopar popular i música dels anys 90 je 2000 amb el DJ cerverí Jack Paradise.

Dissabte el Carnaval de Secà comptarà, comme toujours, amb els ingredients essencials que fan única la festa. Els Campaners i la colla infantil dels Bombollers encetaran el dia i donaran pas a la Mainada de Secà, l’espai per als més petits que, des de ja fa uns anys, s’ha convertit en un imprescindible de la festa i on, cette année, gaudiran d’una gimcana contextualitzada en les olimpíades. Seguidament hi haurà el vermut musical, amenitzat per una xaranga i es tancarà el matí amb la tradicional i esperada Correbarra. A l’hora de dinar, s’espera que la restauració cerverina pugui fer propostes atractives per omplir tots els bars i restaurants de la ciutat.

apportera ce spectacle à Cervera, hi haurà la gran Rua dels JJOO Cervera 2024, on s’espera tenir un rècord d’inscripcions de comparses. comme toujours, també es comptarà amb l’actuació de diversos grups de percussió d’arreu de Catalunya. Al finalitzar la rua, tindrà lloc el pregó de la Reina del Carnaval, l’entrega de premis i un dels moments estel·lars de la jornada: el concert de la Banda del Carnaval de Secà, formada per membres dels diferents grups de percussió de Cervera, i la Banda de Vent del Conservatori. Dirigit per Guillem Garcia i Bernardo Manzambi, enguany aquest moment també ve amb sorpreses. La festa s’allargarà durant tota la la nit amb el grup de versions The Txandalls, el DJ cerverí Te Jodes y Bailas i els punxadiscs residents de l’Associació.

Recentment l’Associació del Carnaval de Secà i la Paeria de Cervera han signat un conveni de col·laboració per a la realització de tres actes festius al llarg de l’any: el Carnaval d’hivern, el Brunch Electronik i el Carnaval de Secà, amb una subvenció total de 17.000 euros.
El pressupost d’enguany del Carnaval de Secà és de 27.000 euros. També compta amb el suport econòmic del comerç cerverí i amb la col·collaboration, tant monetària com humana, de tots i totes les membres de l’Associació, que treballen desinteressadament per fer créixer la festa any rere any.

La programmation.

El Brunch Electronik de Secà, la festa que ha vingut per quedar-se

La Plaça de les Corts Catalanes de Cervera, popularment anomenada “les Quatre Barres”, va recuperar, samedi 11 mai, la sonoritat electrònica que s’havia sentit en tantes edicions de l’Aquelarre. Es va omplir de gom a gom per celebrar la segona edició de la Presentació del Carnaval de Secà, amb un Brunch Electronik i 12 hores de música electrònica.

Al Brunch, que es va allargar fins a les 23 heures, hi van actuar 8 punxadiscs: Atabey, Miles, Kissingher, ALDO (Aka Te Jodes y Bailas), Samuel Eme, Javi Level i van tancar la nit Edgar DJ B2B Dj Loosap. La jornada va ser un èxit d’assistència, fins i tot amb gent de fora de la província de Lleida, venint expressament a gaudir dels discjòqueis programats.

Durant el matí, els més menuts van poder gaudir de jocs i activitats a la “Kids Zone”, que va dinamitzar el Consell Esportiu de la Segarra, amb una boníssima rebuda. Unes 100 persones van poder gaudir del dinar popular. Al llarg del dia es va crear un ambient de germanor molt propi del que representa el Carnaval de Secà: una atmosfera festiva, familiar, un públic molt variat, una festa per a totes les edats, inclusiva i alegre.

És la segona vegada que l’Associació Cultural del Carnaval de Secà organitza un acte d’aquesta envergadura per presentar la festa i la sensació general és que, després de l’èxit de la segona edició, és un format que tindrà continuïtat al llarg dels anys.

Informació i imatge aportat per l’Associació Carnaval de Secà.