Il ne reste que quelques semaines avant le début des représentations de La Passion de Cervera, que dimanche 14 de janvier a annoncé certaines des nouveautés de cette édition.

D'un côté, l'image de cette année a été officiellement présentée. Un cartell realitzat per la dissenyadora cerverina Anna Domenjó. L’artista argumenta que ha confeccionat un cartell que defineix com a “més impactant i publicitari”. A partir d’una imatge d’una escena molt concreta de la Passió (el penjament de Judes), s’ha buscat simplificar la imatge a la màxima expressió, sense perdre la representació de l’escena. cette, s’han deixat només les línies base, tot buscant les llums i les ombres (de la mateixa manera com és la història bíblica, la part bona/positiva i la part més trista/negativa).

Pel que respecta al color, s’han utilitzat 4 colors plans, com a taques, sense ombres, donant-li així una contundència més marcada de l’escena. Els colors més clars, blau clar i groc, marquen les llums de la imatge. El blau fosc, les ombres. El blanc remarca l’expressió del personatge: la mà, la cara i la corda al voltant del coll (que vindria a ser la part més important de l’escena). El color vermell del fons, a part de ressaltar i remarcar la imatge central, ve a representar la sang com a vida, la force.

Anna Domenjó és tècnica superior d’Arts Plàstiques i Disseny en Gràfica Publicitària des de l’any 2OOO. Ha fet nombrosos treballs, entre els quals destaquen els realitzats per a l’Agència Catalana de Patrimoni, la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya, el Museu Comarcal de Cervera i també pel Museu de Balaguer, el Festival de Pasqua de Cervera, etc.

La Passió estrenarà temporada amb diverses novetats

Com cada any, el Patronat de la Passió treballa intensament per millorar la representació i seguir ampliant i fidelitzant públic.

Pour cette raison, aquest 2024 s’amplia la direcció artística amb 5 membres: s’incorpora Tate Bonjoch, Jaume Mercadé i Jaume Rossich, que s’afegeixen a Gemma Palà i Mariona Dalmases. cette, els diversos directors es repartiran funcions en l’apartat artístic i tècnic, per poder detallar més les escenes en tots els àmbits escènics.

cette année,, també se segueix amb l’aposta de renovar i millorar una gran quantitat de material tècnic, sobretot pel que fa a la il·luminació.
També s’incorporaran nous personatges i s’està treballant el la dinamització de la tercera part de l’obra. En ce sens, des de fa dos anys, la direcció de La Passió s’ha esforçat en donar més dinamisme a la representació i ja s’han fet renovacions i millores importants a la primera i segona part. maintenant, ja es treballa en la tercera i última per deixar tota la funció enllestida i modernitzada.

Les entrades anticipades ja estan disponibles

Ja estan disponibles les entrades anticipades per les representacions de La Passió de Cervera del 2024 i es poden adquirir a través del web oficial (www.lapassiodecervera.com). Les representacions de 2024 començaran el 17 de març i també hi haurà funcions els dies 23 je 29 de març i 6, 13 je 20 d'Avril 2024.
La Passió de Cervera és una de les representacions més multitudinàries i antigues de Catalunya, donat que la seva història es remunta a l’any 1477, devenant ainsi la plus ancienne Passion d'Europe. La Passion compte dans ses représentations un grand nombre d'acteurs et d'actrices qui donnent vie aux différents personnages et qui, en tout, il arrive à mobiliser plus que 300 personnes entre l'équipe artistique et technique.


La Passion de Cervera, une référence au niveau européen

Plus de cinq cents ans d'histoire font des représentations de la Passion de Cervera les plus anciennes du monde, documentant sa naissance dans l'année 1477. Étant donné l'importance historique et sociale, l'any 1969, les représentations de La Passió de Cervera ont été déclarées d'intérêt public.

Informació i imatge aportat per l’Àrea de Comunicació de la Passió de Cervera.