Les Départements de la Culture et des Festivités de la Paeria promeuvent, avec la nouvelle association culturelle de Cervera Cinema a la Boira, un cycle stable de séances de cinéma, qui combinera la projection de cheveux·films avec des présentations par des professionnels du monde de la culture.

VENDREDI 18 JUIN 2021

La première édition du cycle, qui s'appelle "Cinéma dans le brouillard", présentera quatre sessions entre août et décembre 2021, Auditorium municipal, qui sera conditionné en cinéma avec grand écran (7×5 mètres) et un son approprié.

"Cinema in the Mist" débutera dimanche 1 d'agost, avec la projection de la peau·film "Le fusil de chasse national", par Luis G. Berlanga, et un papier avec des protagonistes encore à confirmer.

La deuxième projection aura lieu au festival Aquelarre et sera une séance en plein air, sur la place de Cal Racó. La peau·le film n'est pas encore confirmé, mais oui l'enceinte, qui sera l'écrivain, journaliste et militante féministe Bel Olid.

Le troisième aura lieu en octobre, pels volts de Tots Sants, i la darrera del 2021, al desembre, per Nadal.

La presentació de la iniciativa ha tingut lloc divendres 18 juin, Auditorium municipal, a càrrec de Joan Santacana, paer en cap de Cervera, i Alba Bosch, Sergi Moreno i Jordi Boquet, de l’Associació Cultural Cinema a la Boira.

Selon le paer en chef, Joan Santacana, el “cinema és una mostra de cultura que a Cervera hi ha de ser”, i ha celebrat que “ara es pugui recuperar amb la forma del Cineclub, un projecte transversal entre les Regidories de Cultura i Festes de la Paeria i de la mà de tres cerverins grans professionals del món del cinema”.

Alba Bosch, Sergi Moreno i Jordi Boquet han presentat la programació que han pensat, “un projecte atractiu per al públic, que pugui recuperar l’experiència col·lectiva d’anar al cinema”. Han agraït el suport de la Paeria de Cervera i de Circuit Urgellenc.

Cinema a la Boira

Cinéma dans le brouillard és una associació-cineclub que neix amb la intenció d’organitzar sessions presencials que combinen grans pel·lícules de la història del cinema (tan clàssiques com contemporànies) amb debats presentats per figures reconegudes de la cultura catalana. Amb aquesta sèrie de projeccions i xerrades, Cinéma dans le brouillard pretén entretenir el públic cerverí així com potenciar el seu esperit crític i contagiar-los el nostre amor per les pel·films.

Cinema a la Boira arriba a la ciutat de Cervera amb la voluntat d’acostar obres desconegudes dels millors directors i directores de la història del cinema a un públic generalista; films curosament seleccionats, però accessibles per a qualsevol audiència; pel·lícules que plantegen temes de rabiosa actualitat; obres que faran sentir als i les espectadores que estan aprenent quelcom nou, accedint a territoris desconeguts; acostant-los, en definitiva, a pel·lícules que desitjaran poder tornar a veure per primera vegada.

Amb l’objectiu d’enriquir les sessions i de dur-les més enllà de l’experiència cinematogràfica, la primera edició de Cinema a la Boira comptarà amb la col·laboració i la complicitat de professionals del món de la cultura que proposaran la pel·lícula a partir de la qual elaboraran una ponència sobre temes d’interès general.

Cinema a la Boira neix com un projecte a anys vista que aspira a recuperar un circuit de cinema estable a la capital de la Segarra, i que pretén assegurar que iniciatives com el Cicle Gaudí o la projecció de pel·lícules en cartellera puguin tenir unes condicions adequades perquè el públic cerverí i segarrenc en pugui gaudir amb assiduïtat.

Sota el títol de Tria la teva aventura, el cicle 2021 constarà de quatre projeccions repartides entre els mesos de juliol (sessió inaugural), août (sessió Aquelarre), octubre (sessió Tot Sants) i desembre (sessió Nadal), que tindran lloc a l’Auditori de Cervera, on s’instal·larà una pantalla de cinema i un equip de so de primera qualitat que permetrà als i les espectadores gaudir de la millor experiència cinematogràfica en un entorn privilegiat.

A l’edició d’enguany la seguiran d’altres en què la ciutadania triarà les pel·lícules i els temes a tractar; i on les associacions cerverines tindran cabuda i esdevindran prescriptores i generadores de debats que interessin a la comunitat.

Cinema a la Boira és una associació formada per Jordi Boquet i Claramunt, director de cinema guardonat amb el Premi Gaudí al Millor Curtmetratge pel seu treball Ni l'oubli ni le pardon; Alba Bosch Duran, productora de cinema que compta al seu currículum amb pel·lícules com La hija de un ladrón (Belén Funes, 2019), guardonada amb el Premio Goya a la millor directora novell, d'autres; Anna Novell Pujol, gestora cultural que col·labora amb la companyia teatral La Perla 29, liderada per Oriol Broggi; i Sergi Moreno Castillo, productor de pel·lícules com Balandrau, infern glaçat; La mort de Guillem; la Els dies que vindran.