The 457th Fira de Sant Vicenç – Fire our origin, of the Espluga de Francolí (Conca de Barberà), has invited the popular festival of Aquelarre, who will offer a fire show, with the Devils of Cervera Carranquers; a conference, in charge of the councilor for Festes and Aquelarre, Mireia Brandon, and theater director Pep Oriol; and will promote the party and all the tourist offer of the municipality in a stand at the fairgrounds.

L’Espluga de Francolí organitza, of the 25 al 29 January, la 457a edició de la Fira de Sant Vicenç, un esdeveniment que va néixer fa més de quatre segles com una fira del món agrícola i rural. En l’actualitat preserva un model de compra, venda i mostra de productes, gastronomia i artesania. Des de l’any 2000, amb el títol “El Foc el nostre origen”, incorpora un relat cultural i turístic basat en el món del foc.

Amb la voluntat de donar visibilitat a la cultura popular i als territoris dels Països Catalans, convida cada any un element de foc de la cultura popular o festa relacionada amb el foc, amb trajectòria i presència al país.

Aquesta edició el convidat és l’Aquelarre de Cervera. D’aquesta manera s’estableix una aliança entre territoris i municipis, Cervera i l’Espluga, on el foc configura trets distintius de la vida cultural, festiva i associativa.

Està prevista una conferència sobre l’Aquelarre, amb la participació de Mireia Brandon, regidora de Festes i Aquelarre de la Paeria de Cervera; i de Pep Oriol, director de teatre, actor, realitzador, guionista i professor de la Universitat de Lleida. Conduïda per Jordi Robert periodista i expert en cultura popular, tindrà lloc divendres 27 January, them 18.30 hours, al Museu de la Vida Rural.

Els Diables de Cervera Carranquers oferiran una mostra i lluïment dels elements de cultura popular de foc de l’Aquelarre, juntament amb els Diables de l’Espluga, on Saturday 28 January, them 20.30 hours, a la plaça de Montserrat Canals.

Durant el cap de setmana la Regidoria de Turisme de la Paeria de Cervera disposarà d’un estand a la Fira, des d’on es promocionaran les activitats culturals i festives i tota l’oferta turística del municipi.

Podeu consultar la program of the Fair in this link.