The chief paer, Joan Santacana, and the councilor for Culture, Mercè Carulla, have presented the program of the 46th Isagoge, cultural week prelude to the Festa Major, that the 15 al 23 of September organizes a total of 26 activities.

La Isagoge enguany commemora dos centenaris: the construction of the Union Flour Mill and the birth of the teacher, writer, bookseller and publisher Ramon Turull (Cervera, 1922-2003).

En la presentació el paer en cap, Joan Santacana, ha parlat de “la coincidència en els orígens de l’Aquelarre i la Isagoge, activitats d’estiu que es van iniciar en la mateixa època, fa més de 40 years, per iniciatives veïnals”. Ha contextualitzat la Isagoge i ha destacat que “la programació ha mantingut l’estructura, amb activitats per a tots els públics”.

The Councilor for Culture, Mercè Carulla, ha afirmat que s’espera que “la commemoració del centenari d’una joia modernista com la Farinera del Sindicat vagi més enllà, i amb les obres que s’estan executant es pugui tornar a obrir i sigui accessible al públic”. Mercè Carulla ha presentat la programació de la setmana cultural i ha destacat que un dia, on Saturday 17, es dedica a la figura de Ramon Turull i Bargués, amb activitats organitzades conjuntament amb el Fòrum l’Espitllera i Òmnium Cultural.

 

Centenari de la construcció de la Farinera del Sindicat (1922-2022)

A finals del segle XIX i principis del segle XX Cervera va viure una etapa d’esplendor. L’edifici la Farinera, del Sindicat Agrícola i sa comarca, obra de Cèsar Martinell, és un gran exemple d’aquest moment. El complex del Sindicat va ser fundat el 1919 per iniciativa d’un grup de pagesos de 121 pobles de tota la comarca i va acabar-se de construir l’any 1922. Enguany arribem al seu centenari i la setmana cultural de la Isagoge se’n fa ressò amb una programació que commemora aquest esdeveniment. Al llarg d’aquesta setmana podreu contextualitzar, a través de les diferents activitats proposades, com va ser aquest emblemàtic edifici.

 

Centenari del naixement de Ramon Turull i Bargués

La lsagoge dedica un dia, Saturday 17 September, a commemorar el centenari del naixement del mestre, writer, llibreter i editor Ramon Turull Bargués (Cervera, 1922-2003). Està previst un acte públic de record amb deu ponències sobre diverses facetes (poeta, playwright, writer, activista cívic, gestor cultural, mestre, editor i llibreter) de Turull; una narració de contes; la descoberta d’una placa a la casa on va néixer i viure (al carrer Sòria, 3); una mostra bibliogràfica i un sopar literari.

Podeu consultar tota la programació a: https://www.cervera.cat/agenda-cultural/agenda/46a-setmana-cultural-isagoge/isagoge-2022-programacio.pdf.