dimanche 12 à partir de mai, le protagoniste musical à Cervera sera interprété par la prestigieuse pianiste Marianna Prjevalskaya, qui proposera des master classes aux étudiants du Conservatoire et un récital de piano dans le cadre de la Série de Concerts du Printemps.

Lloada per la crítica com “una gran pianista” (Il Cittadino, Italie), Marianna Prjevalskaya ha actuat amb reconegudes orquestres com l’Orquestra Simfònica de Cincinnati, Orquestra Filharmònica de Louisiana, Orquestra Simfònica de Galícia o l’Orquestra Simfònica de Corea.

Ha ofert recitals en sales de prestigi com el Mozarteum de Salzburg, Accademia Santa Cecília a Roma, Teatre Goldoni de Florència, Minato Mirai Hall de Yokohama, Palau de les Arts Reina Sofía i el Palau de la Música de València o el Weill Hall a Nova York.
El seu debut al Carnegie Hall de Nova York fou lloat pel crític Frank Daykin com “un dels més grans recitals de piano de la temporada” i “una aclaparadora demostració de maduresa pianística” (New York Concert Review, Nova York).

Marianna ha obtingut medalla d’or i primers premis al Concurs Internacional de Piano de Nova Orleans el 2014, el Concurs Mundial de Piano de Cincinnati el 2013 i el Concurso Internacional de Piano Premio Jaén el 2011. Ha publicat dos discs pels segells Naxos i Fanfare Cincinnati.
La seva formació al Royal College of Music a Londres, on estudià amb Irina Zaritskaya i Kevin Kenner i més tard amb Alexander Toradze a la Universitat d’Indiana i a Yale School of Music amb Boris Berman -on obtingué el Màster i Diploma d’Artista l’ha dut a obtenir el doctorat al Peabody Institute of Music de la Universitat Johns Hopkins, on estudià amb Boris Slutsky.

La pianista oferirà dues sonates per a tecla de José Antonio Carlos de Seixas, una selecció d’obres del compositor català Abraham Tena Manrique -Dos nocturns op. 4, Dos preludis op. 11 i la Romança op. 12 – a més de dos estudis op. 8 del compositor rus Alexander Scriabin, la monumental Obertura en estil francès en si menor BWV 831 de J. S Bach i clourà amb la Vall d’Obermann (corresponent als Anys de Peregrinatge) de Franz Liszt.

Un gran programa que es podrà escoltar, a les 19 heures, à l'Auditorium Municipal de Cervera.