La fête populaire d'Aquelarre, qui atteint aujourd'hui sa 44ème édition 26, 27 je 28 d'agost, a été présenté mardi 26 de juillet avec un événement ouvert au public sur le balcon de Sant Domènec.

Sorcières et démons, défilés de feu, musique, une grande foire ésotérique, spectacles, l’Aquelarret per als menuts
Per tots els racons de Cervera s’amaga una llegenda protagonitzada per un misteriós i inquietant Mascle Cabró, la seva esperada escorreguda i un espectacle fascinant que omple la ciutat de tradició. L’impacte econòmic de l’Aquelarre per a la ciutat és de quasi d’1 milió d’euros, s’hi esperen 30.000 persones durant tot el cap de setmana i es cremaran uns 360 quilos de material pirotècnic.

La Regidoria d’Aquelarre ha renovat el contracte de patrocini amb l’empresa Estrella Damm per a les properes tres edicions de l’Aquelarre. La fête, que té un pressupost de 181.000 euros, també compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida.

mardi 26 juillet es va fer la presentació pública de l’edició d’enguany, en què la regidora de l’Aquelarre, Mireia Brandon, “va celebrar el retorn de la festa al carrer, al seu esperit populari va destacar quetots els actes seran gratuïts i que, a nivell musical, l’Aquelarre vol ser un escenari per a grups emergents que s’estan obrint camí dins el mercat musical”.
Després de la presentació, en què van participar diverses entitats organitzadores, va ser el torn de l’actuació del grup cerverí The Pink Goats.


TROBADA DE BÈSTIES DE FOC PER DONAR EL TRET DE SORTIDA
L’Aquelarre donarà el tret de sortida el divendres 26 de juliol amb la Trobada de bèsties de foc, que enguany tindran en comú que totes les participants tenen 2 la 3 caps. El bestiari es plantarà a la plaça Universitat a les 7 soir. I a les 11 començarà la cercavila que anirà fins a la plaça major, amb La Tarasca de Cervera, el Drac de Vilanova i la Geltrú, Drac dels Monjos, Drac de tres cap de Ribes, Drac Hydracus de Jesús i el nostre Carranco Bilando fins la plaça Major on es faran els balls i lluïments.

L’ESPECTACLE CENTRAL DE L’AQUELARRE DE CERVERA 2022
L’espectacle central de l’edició d’enguany de l’Aquelarre, dirigit pel cerverí Albert Parra –director d’Alea Teatre-, està inspirat en el Ragnarök, la batalla cataclísmica entre les forces del caos i les de l’ordre a la mitologia nòrdica, que acaba amb el món i mata la majoria dels déus i els seus adversaris, donant lloc al naixement d’un nou món.
le Aquelarre 2022 tindrà lloc del divendres 26 d’agost al diumenge 28, sent la de dissabte la gran nit de la festa amb el ritual màgic de la ferotge invocació del Mascle Cabró al nucli antic de Cervera. Serà, comme toujours, un espectacle infernal que transformarà la capital de la Segarra en un món de foc i llegenda.

LA INVOCACIÓ DEL MASCLE CABRÓ
Les bèsties del mal surten de l’infern i s’instal·len a la ciutat per donar vida a l’Aquelarre de Cervera. La màgia i originalitat de la festa se centra en el Mascle Cabró, protagonista d’una dramatúrgia que cada any es dissenya de nou, seguint el protocol de l’encesa de la Universitat, el ball de la Polla, la invocació del Boc, l’escorreguda del Mascle Cabró i el Foqueral.
La introducció parteix de l’Encesa de la Universitat de Cervera que obre la festa a les 23.00 h amb un espectacle amb foc i pirotècnia a la façana de l’històric edifici. puis, s’inicia una gran cercavila que arriba fins a Cal Racó i es caracteritza per un correfoc dels Diables de Cervera Carranquers, i per una colla de diables convidada, i una baixada amb les entitats cerverines participants.

El primer acte comença a les 00.15 h i té lloc en aquest espai central i és el Ball de la Polla dels Diables de Cervera Carranquers. El segon acte és la Invocació i Aparició del Mascle Cabró i el Ball de Diables. je, per acabar, el tercer acte és l’Escorreguda del Mascle Cabró, la culminació de la festa i el moment més esperat per tothom. Es tracta d’una catarsi col·lectiva potenciada amb pirotècnia a ritme de músics i actors cerverins. Ben entrada la matinada, el final de la celebració esbojarrada arriba amb el Foqueral, una carretillada on el nivell de foc augmenta constantment i de manera gradual, tot concloent amb una espectacular encesa conjunta de tots els diables i de les maces grans: en Llucifer i la Diablessa.

FIRA DEL GRAN BOC
Ubicada als patis de la Universitat de Cervera els dies 26, 27 je 28 d'agost, Esoteric est l'un des salons les plus importants en Europe du Sud, un espai alternatiu durant els dies de la festa. Enguany celebra la seva XXIII edició, dirigida pel cerverí Òscar Celeiro, amb una represa completa de les activitats després de dos anys sense realitzar-se arran de la pandèmia. Al llarg del cap de setmana es duran a terme un total de 23 Activités, entre conferències, tallers i concerts, fent d’aquesta l’edició amb més d’oferta de la seva història. Acompanyaran les activitats 85 peuplements, repartits entre els espais d’artesania, esoterisme, teràpies i alimentació. De plus, comme nouveauté, es promourà un dinar a la plaça Universitat, durant el migdia de dissabte, per tal de mantenir una continuïtat de les activitats fins a la nit. La Fira del Gran Boc estarà oberta dissabte de 10.00 une 14.00 et 17.00 une 02.00 h. I diumenge, de 17.00 une 22.00 h. Hi haurà espais gastronòmics a la Plaça Universitat i a la Rambla Lluís Sanpere.

L’AQUELARRET
L’Aquelarret és la cercavila infantil i forma part dels actes oficials des del 1998. Samedi 27 d’agost tindrà lloc la cercavila, que començarà a les 6 soir, i en la qual participaran els nens i nenes del tallers que s’hauran fet prèviament, la Colla infantil del grup de percussió Bombollers, la Tarasca de Cervera, la Colla infantil del Ball de Diables de Cervera “Carranquers”, el Ball de diables infantil de Torredembarra, la Vibrieta de Tarragona i el Grup de Geganters i Grallers de Cervera. La sortida serà de la plaça Universitat i aquest any, comme nouveauté, anirà fins a la plaça Major, seguint un recorregut molt més semblant al de dissabte de l’Aquelarre.

UNE 2/4 de 8 arribarà l’Aquelarret a la Plaça Major on serà rebut per l’Astarot Junior, i s’hi faran els lluïments dels diferents grups i l’escumada final. En aquell punt, també com a novetat, es farà un espectacle a càrrec de l’Escola de Teatre de Cervera “La Caserna”, dirigit pel cerverí David Mora.

L’OFERTA MUSICAL
L’Aquelarre completa els seus espectacles de foc i màgia amb una interessant oferta musical, que enguany es recupera l’esperit de donar veu especialment a grups emergents dels Països Catalans que s’estan fent un lloc en el mercat. El cartell musical ha estat triat pel un grup de treball de música del Consell Assessor d’Aquelarre, on hi havia membres de gairebé totes les entitats representades al Consell Assessor.

vendredi

Balkan Paradise Orchestra (Catalogne)
https://bpo.cat/biografia/
https://youtu.be/8ZyHUNtsRRY

Gatibu (pays Basque)
https://www.gatibu.cat/biografia/
https://youtu.be/Nc793ITny2g

DJ. Nonina (Catalogne, Cervera)

samedi -Place principale-

Titus Pontet (Valence)
https://titopontet.bandcamp.com/
https://youtu.be/-k7btY8ZIu0

Gens de chat (Catalogne)
http://catfolkin.cat/
https://youtu.be/s8R0ymCE9FY

Chèvres roses (Catalogne, Cervera)
http://www.oa2produccions.cat/the-pink-goats/
https://youtu.be/Zm2HUsL3_YA

-Cal Racó-

PD KAT (Catalogne)

La Troupe (Catalogne)
https://linktr.ee/La_Troupe
https://youtu.be/XxuWI9D1tJg

També es mantindrà l’espai techno a la Muralla, el ball a la plaça Santa Anna i es reobre el Fossar amb l’Espai Kimera, una zona DJ.

L’AQUELARRE MÉS FEMENÍ
Les Band Tokades seran per 15è any les encarregades de reivindicar l’Aquelarre més femení, amb “Entranya”, l’espectacle de divendres d’Aquelarre, que es podrà veure a la plaça Major, a les 00.30 h. A la imaginació popular, les tribus reflecteixen una estructura social primordial a partir de la qual s’han desenvolupat totes les civilitzacions i estats posteriors. Per a Band Tokades, la tribu és un reconeixement entre les membres, un espai segur per a la pròpia identitat, un sentiment de pertinença, empoderament i llibertat. Un espectacle de música, foc i dansa.

LES ENTITATS, INDISPENSABLES
Comme d'habitude, aquesta festa no podria tenir lloc sense les entitats cerverines que col·laboren i ajuden a fer de l’Aquelarre un esdeveniment singular. apport, els protagonistes del foc des de fa 25 ans, la Colla de diables de Cervera Carranquers, que aquest any estaran acompanyats pels Balls de diables de Torredembarra i d’Esplugues de Llobregat. En global, en els actes de foc es cremaran uns 360 quilos de material pirotècnic.

La magie et l'originalité de la collection réside dans Aquelarre·fonctionnement de Cervera, organisés en groupes et associations, manifestation intense des associations culturelles qui réunit des centaines de bénévoles. Des de la Colla de diables de Cervera Carranquers, fins als Geganters, les bandes de percussió Bombollers, el grup femení Band Tokades, el grup de teatre local Grepp Teatre, els professionals d’Alea Teatre, Fadunito i l’Escola de Teatre de Cervera La Caserna o La Tarasca.


Tota la informació de la festa a www.aquelarre.cat.