L’Aquelarre de Cervera celebrarà la 42a edició amb una combinació perfecta de tradició i modernitat que unirà el món màgic del tarot, el foc i les músiques festives. L’espectacular acte central del Mascle Cabró serà protagonitzat de nou per Alea Teatre, amb direcció artística d’Albert Parra.

L’èxit de la festa ve avalat pel teixit cultural de la ciutat, encapçalat pel Ball de Diables de Cervera Carranquers –que celebra 25 anys–, i un cartell musical de luxe amb Zoo, Pupil·les, Dharma i La Terrasseta de Preixens, entre altres..

Espectacle central

El tarot i la seva relació amb el món de la màgia i l’esoterisme, juntament amb els quatre elements simbolitzats amb els pals del joc de cartes, seran la font d’inspiració de l’espectacle de l’Aquelarre de Cervera 2019. “Un còctel de màgia, ritus i el món oníric i mitològic”, segons el director artístic, Albert Parra, serà l’essència d’un espectacle creat expressament per a la festa. L’acte central serà una suma de foc, música, teatre, espais adaptats i innovacions artístiques i tècniques que any rere any donen un caràcter especial a la festa.

I, com és habitual, l’Aquelarre tampoc tindria sentit sense les entitats cerverines que col·laboren a fer de la festa un esdeveniment singular.

D’entrada, els reis del foc des de fa 25 anys, el Ball de Diables de Cervera Carranquers. Els acompanyaran dues colles convidades, la Colla Vella de Diables de Gràcia i el Ball de Diables de Mataró, que seran els encarregats de fer enceses, cercaviles i correfocs, i esdevindran els autèntics responsables que a plena nit es faci de dia. Els diables cremaran més de 500 quilos de pólvora amb 24.000 carretilles tot ballant al ritme de les percussions dels tabalers.

La màgia i originalitat de l’Aquelarre rau en la col·laboració dels cerverins, organitzats en entitats i associacions, una intensa manifestació cultural del teixit associatiu que aplega centenars de voluntaris; des dels geganters fins a les bandes de percussió Bombollers, Sound de Secà i el grup femení Band Tokades o el grup local Grepp Teatre, a més d’Alea Teatre.

Els voluntaris que treballen en la festa estan regits per un protocol únic que marca l’acte central, un espectacle que cada any es teatralitza i que té tres actes molt definits: en primer lloc l’Encesa de la Universitat; en segon lloc el Ball de la Polla, la Invocació del Mascle Cabró i l’Escorreguda; i per últim, el Foqueral.


Fira del Gran Boc
Ubicada als patis de la Universitat els dies 31 d’agost i 1 de setembre, és una de les fires esotèriques més importants del sud d’Europa. Ofereix als visitants consells dels millors professionals de l’esoterisme, tarot, quiromància i teràpies alternatives. També hi ha productes naturals, artesanals i tèxtils de proximitat, així com una rica oferta gastronòmica.
El director, Òscar Celeiro, treballa per potenciar les activitats dedicades a tothom, en especial al públic familiar, i oferir més oferta.

Aquelarret
És des del 1998 la cercavila infantil de l’Aquelarre. Es va crear per oferir activitats als més menuts i per incentivar el relleu generacional. Durant una setmana es realitzen tallers i també els assajos de foc de la colla infantil i juvenil dels diables i de la infantil de percussió, perquè els nens i nenes també siguin els protagonistes de la cercavila i puguin mostrar tot el que han après. La cercavila és dissabte, a partir de les 18 h, de la plaça de la Universitat a la de Pius XII, amb la rebuda de l’Astarot Júnior i el lluïment dels grups i l’escumada final. Com a colla convidada hi haurà el Ball de Diables Infantil d’Esplugues de Llobregat.

Festival musical
Una desena d’artistes de l’escena musical de la fusió i el mestissatge dels Països  Catalans seran els protagonistes del nou cartell de l’Aquelarre Festival 2019, compromès, femení i expressament festiu; des de la potència del hip-hop valencià de Zoo i Pupil·les fins a la veterania de la sonoritat de la Dharma, passant per un revolucionat i actualitzat panorama de les Terres de Ponent encapçalat per La Terrasseta de Preixens, Koers, Lasta Sanco, Her Majesty i Pastorets Rock, a més de la diversitat de les sessions de DJs.

Casa d’Estiu del Mascle Cabró
Espai amb vistes privilegiades a Cal Racó destinat a totes aquelles persones que desitgen viure l’espectacle i els correfocs des d’una perspectiva espectacular i amb comoditat. Es troba en una terrassa de l’antic convent de Sant Domènec. Disposa de servei de bar i té l’accés adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Té un aforament de 300 persones. Les entrades (20 euros) es poden adquirir a través de la web www.4tickets.es.

Informació extreta de la revista oficial de l’Aquelarre 2019 editada per Enderrock.

Tota la informació de la festa es pot trobar a www.aquelarre.cat