El concert de Barcelona Gospel Messengers, el diumenge 9 de gener al Gran Teatre de la Passió, va aplegar 250 espectadors, que van gaudir d’una actuació dinàmica i enèrgica de l’emblemàtica formació musical barcelonina.

DILLUNS 10 GENER 2022

La banda, dirigida per Ramon Escalé, va comptar amb 11 cantaires i diferents músics acompanyants, que van interpretar des de clàssics a grans èxits pop dels darrers 40 anys. Al final de concert tothom va poder cantar i ballar el tradicional “Oh Happy Day” des de la seva butaca.

Hi va haver 12 espectadors que van gaudir del concert de manera gratuïta, ja que van guanyar una de les 6 entrades dobles en el sorteig que la Paeria de Cervera va convocar a través de xarxes socials.

L’actuació de BCN Gospel Messengers ha estat la segona funció del 24è Cicle “Apassiona’t”, la programació d’arts escèniques i música que organitza la Regidoria de Cultura i que preveu set espectacles entre el novembre del 2021 i el maig del 2022.

 

24è Cicle de teatre i música “Apassiona’t”

El Cicle inclou sis funcions de teatre professional i, com a novetat, un espectacle musical.

Totes les representacions teatrals són de companyies professionals i a càrrec de reconegudes actrius i actors, entre els quals el cerverí Ferran Orobitg, que portarà al Cicle la seva creació “Fragile”, un espectacle basat en la seva experiència personal.

Els espectacles es podran veure al Gran Teatre de la Passió (6 funcions) i al Teatre Casal (1), respectant els protocols sanitaris vigents en cada moment.

Segons la regidora de Cultura, Mercè Carulla, “el Cicle presenta una programació variada i de molt nivell, que tracta temes actuals i transcendents de la nostra societat, amb l’objectiu d’arribar a tot tipus de públic.”

 

Properes funcions

Vida de peix… sense espines!

Amb un llenguatge directe i natural, irònic i divertit, dues dones, la Marcia i la Llúcia, conversen en una sala d’espera d’una consulta qualsevol. Aquestes converses, que aparentment són per passar l’estona, van derivant cap a situacions més complexes. Són converses surrealistes i, de vegades, reals com la vida mateixa: la vida de la Marcia i la Llúcia.

Autoria: Mercè Comes i Rosa Andreu.
Direcció: Mercè Comes.
Intèrprets: Mercè Comes i Rosa Andreu Durada: 90 minuts.
Diumenge 6 de febrer.

 

Fragile

És una història basada en l’experiència personal explicada com a metàfora per arribar a l’experiència de moltes persones que han viscut el càncer de prop, ja sigui en primera persona o a través d’un familiar o amic, i aquelles que la tindran en un futur… Una història paradoxal i estranya sobre la fragilitat de la condició humana. Un passatge poètic, metafòric, mitològic, a través del relat i la representació de dos móns: el món exterior ( el cos, el visible, la malaltia…) i el món interior (la lluita per l’equilibri i la supervivència…).

Autoria i intèrpret: Ferran Orobitg.
Durada: 60 minuts.
Diumenge 20 de febrer.

 

53 Diumenges

Tres germans han quedat per sopar i parlar del seu pare. L’home ja és gran i hi ha qui opina que no pot continuar vivint sol. Sovint es perd, s’oblida de les coses i darrerament ha agafat el mal costum d’ensenyar el penis a la veïna. El que havia de ser un agradable vespre entre germans es converteix en una inacabable discussió al llarg de tres setmanes, fins que…

Direcció i autoria: Cesc Gay.
Intèrprets: Pere Arquillué, Cristina Plazas, Àgata Roca i Lluís Villanueva.
Durada: 90 minuts.
Diumenge 6 de març.

 

Ovelles

El Víctor, l’Alba i l’Arnau, tres germans de Barcelona, es troben per decidir què fer amb una insòlita herència. Però aviat s’adonaran que el que semblava un regal caigut del cel pot capgirar la seva realitat. Aferrats a unes vides que no els satisfan, s’enfrontaran a una decisió que posarà a prova la seva relació de germans. Al cap i a la fi, qui està disposat a renunciar a res per un ramat d’ovelles? ‘Ovelles’ reflexiona, en clau d’humor, sobre la frustració d’una generació marcada per la crisi. De com fer front a la decepció i de la permanent necessitat de reinventar-nos. Perquè, realment, voler és poder?

Dramatúrgia i direcció: Carmen Marfà i Yago Alonso.
Intèrprets: Sara Espígul, Biel Duran i Albert Triola.
Durada: 75 minuts.
Diumenge 3 d’abril.

 

Ximpanzé

El Marc, un home trans de 42 anys embarassat de vuit mesos, arriba a la consulta de ginecologia, on ha d’aguantar la mirada inquisidora de la resta de pacients. Aquest detonant farà que el Marc ens convidi a conèixer la seva història, tornant a ser aquella nena a qui anomenaven “marimacho”, aquella adolescent que se sentia observada i que odiava els seus pits. Transitarà de nou el moment en què va descobrir quina era la seva identitat real i el veurem en lluita amb si mateix per acceptar-se, alhora que haurà de fer front al distanciament d’un pare que no el comprèn.

Direcció: Núria Florensa i Raül Tortosa.
Intèrpret: Isidre Montserrat.
Durada: 70 minuts.
Diumenge 15 de maig.