La Fira del Pa i el Cereal, que tindrà lloc del 14 al 16 de juny, concentrarà els expositors, les food trucks i les activitats en un únic espai, la plaça Universitat.

Aquesta és una de les novetats de la Fira d’enguany, que han presentat, dijous 30 de maig, el paer en cap en funcions, Ramon Royes, i la regidora Ainhoa Barrionuevo.

Una altra de les novetats és que la Paeria assumirà íntegrament la gestió de l’esdeveniment, mantenint l’oferta de food trucks i activitats per a tots els públics que en edicions anteriors organitzava una empresa externa.

Enllaç a la programació.

La Fira del Pa i el Cereal 2019 reunirà 30 estands, dels quals 10 seran forns de pa, 10 de productors de proximitat amb productes ecològics i artesanals, i 10 comerços de la ciutat. Els visitants podran tastar diferents tipus de pans, que estaran exposats a les parades.

Es repartirà el tradicional pa de tempesta, del qual n’elaborarà 700 unitats l’Obrador KOK de Cervera. Aquest pa antigament es posava darrere les portes de les cases per protegir els camps de les inclemències meteorològiques. Actualment també se li atribueix un significat de bona sort.

La Fira es completa amb l’organització d’un seguit d’activitats per a tots els públics, que ja començaran el dilluns 10 de juny amb el taller per a escolars “Fem el nostre pa”. Entre setmana es repetiran iniciatives que tenen èxit cada any com l’excursió “Camins de cereal” i la visita guiada a la Farinera.

El divendres 14, a partir de les 20 hores, obriran les food trucks i començaran les actuacions musicals amb un concert de Her Majesty Band a les 21 hores. Al llarg del cap de setmana se succeiran activitats infantils, exhibicions i concerts, a càrrec de grups locals i de la comarca com Fadunito, Lleidatana Salsera, Dance Arts Estudio, Club Kodokan i els músics Ethan Barea, Inversen Band i The Toc.

Dissabte tindrà lloc la 9a Gimcana d’en Galderic, organitzada amb l’Associació de Comerciants, i que enguany girarà al voltant de la cultura popular en motiu de Cervera Capital de la Cultura Catalana. Es repartiran premis valorats amb fins a 300 euros amb vals de compra en comerços de la ciutat.

Les firetes estaran ubicades al passeig Balmes, la plaça Pius XII i la rambla Lluís Sanpere.