Cervera va convertir, dimanche 5 juin, dans la capitale du chant choral en Catalogne à l'occasion de la célébration de la 12ème rencontre "Lleida Canta", organisé par le Chœur Mariste de Montserrat de Lleida et la Cereria Paeria.

Els detalls de la jornada s’han presentat en una roda de premsa, a l’exterior de l’església de Sant Domènec, amb la participació del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; Paër le chef Cervera, Joan Santacana; la regidora de Cultura de Cervera i diputada, Mercè Carulla, i la representant de la Coral Maristes Montserrat, Rosa Roig.

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha destacat que “Cervera és un dels centres culturals de la Plana de Lleida i que amb esdeveniments com aquest es continua projectant com a capital cultural a Catalunya”.

Pour sa part, le paer en tête, Joan Santacana, ha afirmat que “l’esdeveniment serà una retrobada amb el cant i la cultura. Cervera mostrarà el seu patrimoni i per a les corals serà important per augmentar la seva autoestima i reprendre la seva activitat”.

Pour le conseiller à la culture, Mercè Carulla, “ens fa especial il·lusió rebre aquesta trobada a Cervera, una ciutat rica en cultura on tenim tres corals, una de les quals, la Coral Lacetània, amb un llarga trajectòria”. Ha donat les gràcies a les corals “per mantenir viva la cultura” i també “a totes les entitats culturals que col·laboren amb l’esdeveniment”.

finalement, Rosa Roig, en representació de la Coral Maristes Montserrat, ha mostrat “el seu agraïment per la bona acollida de Cervera i de totes les entitats que hi participen”. Ha destacat “la riquesa del patrimoni monumental i cultural de la ciutat”.

 

Lleida canta a la cultura catalana

Amb el record de la capitalitat de la Cultura Catalana de l’any 2019, Cervera acollirà un dels aplecs de corals més singulars de Catalunya. Es tracta d’una trobada de cantaires d’arreu de Ponent i de Catalunya que comparteixen una jornada de germanor, de música, de vida i estima, amb el pretext d’una descoberta, d’una crida, i que té com a objectius recuperar l’aplec presencial; impulsar el patrimoni cultural del cant coral de Catalunya; interactuar junts, corals i entitats culturals, per celebrar la vida a partir de la música; fomentar la coneixença entre els cantaires de diferents entitats corals; així com implicar i sumar el teixit associatiu, cultural, musical i empresarial de Cervera i la Segarra en la cultura.

Està prevista la participació de 24 coraux, avec 650 chanteurs, que interpretaran 50 cançons en 6 espais del centre de Cervera, i també amb l’actuació de 12 entitats culturals: Devils Danse Cervera Carranquers, Ball de gitanes de Cervera, Bombollers de Cervera, Colla sardanista Jovencells, Conservatori Professional de Música de Cervera, Coral Ginesta, Nouveau chœur d'enfants Cervera, Coral Lacetània de Cervera, Coral Maristes Montserrat de Lleida, Campaners de Cervera, Gegants de Cervera i Grallers Baladrers de Ponent.

Programació

11.00 h: Passeig cultural per sis espais de Cervera, que preveu el desplaçament, l’actuació d’entitats culturals, explicació teatralitzada i la interpretació de tres cançons a cada lloc.

11.15 h: Plaça de la Universitat: Conservatori i Geganters (estudiant i hostalera).

11.50 h: Plaça de Joan Salat: Ball de gitanes (versots).

12.25 h: Mirador de la Pèrgola: Bombollers (rei i notaris).

12.45 h: Plaça de Santa Anna: Sardanistes.

13.20 h: Place principale: campaners (campanergàrgoles).

14.00 h: Sant Domènec – diables (bruixa).

14.15 h: Festa Major Cultural, que conclou amb un cant comú a l’exterior de la Universitat.