maisons Casa Duran et Sanpere Cervera, la 23 janvier 18 mai, sis instal·Installations directeur artistique Xavier Cerverí Rodeos, le titre “Mémoires en transit”.

C'est le 5ème Dialogue Cervera catalan capitale de la culture et sera ouverte jusqu'au mois de mai EL18 House Museum Duran Sanpere, Musée Cervera County. Il est l'image à l'aide d'une tâche, vidéo et la réalité virtuelle et augmentée à la mémoire Recréer.

Pour reprendre les mots de son auteur Xavier Rodeos: “Sempre m’he dedicat al cinema documental i aquesta és la meva primera incursió en el món museístic. L’oportunitat de poder-la fer a la meva ciutat m’ha donat un aixopluc humà i creatiu del qual n’estic molt agraït i que m’ha permès treballar amb total llibertat.”

Va ser un record del seu avi el que li va obrir les portes del diàleg amb la casa convertida en museu. Li havia explicat que de jove va treballar terres de la família Duran i alguna vegada hi havia entrat per passar comptes amb Agustí Duran, le dernier propriétaire. Seixanta anys després Marrades entra a la mateixa casa com a artista i ho veu com una quadratura del cercle que simbolitza els canvis que s’han anat succeint en la societat fruit del treball, sacrifice d'amour -i- de generacions dedicades en gran part a la pagesia.

A partir de là, el diàleg de Marrades amb la casa planteja una aproximació a la memòria en plural. Homenatja i reivindica una sèrie de figures que des de l’espai congelat en el temps ens recorden d’on venim i cap on anem.

En tant qu'artiste et nomade, aquest és també un exercici introspectiu de qui es busca i es recorda a si mateix a través dels seus orígens i de les memòries dels altres.

« Mon grand-père, il m'a acheté la première caméra. Il a travaillé la terre seule, com jo les imatges. Recordant-lo m’adono que fer documentals és com fer de pagès del cinema. Agusti Duran, que com a historiador i arxiver també treballava amb la memòria i va tenir un paper clau en el salvament dels arxius catalans de la destrucció durant la guerra civil” explica Marrades.

Marrades també recull la memòria dels habitants més vells i dels més nous de Cervera -concretament, immigrants de première génération de Mali-. Els considera testimonis d’històries de trànsit entre móns i moments vitals.

Chaque travail est une mémoire contenant, qui à son tour est dynamique, est en transit: en si mateixa i en relació a les altres. En ce sens, el diàleg proposa un recorregut per la casa on la memòria es manifesta i transmuta a través de fotografia, vidéo et la réalité virtuelle.

Certaines des interviews menées par l'auteur a servi de base pour deux installations·installations vidéo,mais tout le travail a été transféré à faire partie du Musée de Cervera Mémoire orale.

communication de l'information fournie par Good Press (Service de presse CCCC2019).