Le Ball de Diables de Cervera Carranquers a remporté le III Concours Catalan d'Eclairage, la 14 Mai à Sant Pere de Ribes. Cette rencontre annuelle est organisée conjointement par la Fédération des Diables et Démons de Catalogne et le groupe hôte, enguany el Ball de Diables de Ribes Colla Jove.

LUNDI 16 MAI 2022

Després de 2 anys sense concurs per la pandèmia, enguany es va tornar a la càrrega amb una jornada plena d’actes durant tot el dia.
A la tarda els tabalers dels Carranquers i de totes les altres colles participants van participar en una timbalada itinerant pels carrers de Sant Pere de Ribes, tot escalfant motors de cara a la nit.

El concurs va tenir 14 colles participants, que van fer dues enceses cadascuna. La primera, amb pirotècnia que l’organització els va assignar a cadascuna per sorteig al mateix moment. I la segona, una encesa que cada colla portava de casa.
Un jurat especialitzat va valorar diversos elements de cada encesa, com ara la coordinació entre els participants, el ritme i coordinació dels tabalers o la combinació de pirotècnia.

El primer premi va ser atorgat al Ball de Diables de Cervera Carranquers; el segon, al Ball de Diables de Caldes de Montbui; i el tercer, a la Colla de Diables de l’Espluga de Francolí.

L’encesa del Ball de Diables de Cervera, avec 14 diables, va potenciar el seu sortidor Carranquer, i va recordar l’encesa final del Foqueral de l’Aquelarre, acabant amb carretilles i l’entrada de Llucifer mentre la Diablessa feia estona que cremava.
Segons la cap de colla, Teresa Miret, “hi vam dedicar moltes hores, amb assajos previs per coordinar-ho també amb tabalers”, va comentar, i va afegir que “al final la preparació ha tingut el seu fruit, estem molt satisfets amb el premi”.
Els tabalers van acompanyar els diables amb el toc oficial d’encesa, el Matraca.

Informació i imatge aportat per la Colla de Diables de Cervera Carranquers.