De l’1 al 9 de febrer Cervera celebra la Festa Major del Santíssim Misteri, que està declarada festa patrimonial d’interès nacional i inclosa al Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya.

És una festa solemne i tradicional en què destaca el Cant de les Completes, un esdeveniment musical de caràcter popular. Les Completes de Cervera, escrites l’any 1870 pels mestres de capella Salvador  Vidal i Joan Pont, estan compostes de peces populars de l’època.
En l’actualitat estan dirigides per Xavier Puig, i en la seva interpretació intervenen cinquanta músics, un centenar de cantaires i tres solistes.
El Cant de les Completes és dimecres 5 de febrer, a les 20 hores. Al finalitzar les Completes té lloc el tradicional Ball de l’Àliga de Cervera amb l’acompanyament musical de la Banda del Conservatori.

La Festa Major del Santíssim Misteri de Cervera, que celebra els actes religiosos i tradicionals els dies 5, 6 i 7 de febrer, va ser declarada festa patrimonial d’interès nacional pel Govern de la Generalitat l’abril del 2019.


Altres activitats

La festa major inclou activitats religioses, tocs de campanes, visites guiades al nucli antic, cinema, projecció de curtmetratges del cineasta Xavier Marrades, la representació de “Maremar”, concert i ball amb l’orquestra Venus, un concert de l’Escolania de Montserrat, un torneig escolar d’escacs, un espectacle musical per a nadons, el concert de música tradicional Misteri Folk, el concurs de sardanes revesses, una actuació solidària de monòlegs, exposicions…

Enllaç a la programació.