La 23a edició de la Festa de l’Esport Català, que va tenir lloc dimarts 14 de gener al Caixafòrum de Barcelona, va premiar els germans cerverins Marc i Àlex Márquez com a millors esportistes masculins catalans del 2019.

La Festa de l’Esport Català està organitzada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), el Diario Sport i la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física (SGEAF).

Els protagonistes de la gala van tornar a ser els i les esportistes, que van rebre l’estima i els aplaudiments d’un auditori a vessar.

Els germans Márquez van recollir el premi al Millor esportista després d’un 2019 on han aconseguit el títol mundial a MotoGP (Marc) i a Moto2 (Àlex). Aquest 2020 competiran en la mateixa categoria i en el mateix equip. “El 2020 serà tot un repte”, va afirmar Àlex, que va recordar que “a casa sempre hem competit entre nosaltres”. Per a Marc, a dins la pista “competiré contra un company d’equip que és el campió de Moto2, no el meu germà”, va advertir.

L’altra gran protagonista de la nit va ser Ona Carbonell. Amb les 3 medalles aconseguides al Campionat del Món de Gwangju 2019, Carbonell s’ha convertit en la dona que té més medalles en Campionats del Món: 23. Fita que l’ha feta mereixedora del Premi Millor Esportista Catalana. “Ara he fet un pas al costat. Però tornaré amb més força”, va deixar anar davant una audiència entregada, en relació a l’any sabàtic que ha decidit fer.

Ai Tsunoda, judoka, i Nil Llop, patinador de velocitat, van rebre el premi Esportista amb Més Projecció femenina i masculina, respectivament. Llop no va poder acudir a la cita perquè està competint —i aconseguint medalles— en els YOG de Lausana.

Carles Puyol va desitjar molta sort al  nou entrenador del FC Barcelona quan va recollir el Premi Valors Llegendari. Recordant la seva trajectòria, va afirmar que era “molt feliç perquè havia estat 20 anys fent el que més li agradava”.

El president del CN Sabadell, Premi Millor Equip, no va voler restar mèrit “a jugadores i cos tècnic” després de guanyar tots els títols nacionals i la 5a Copa d’Europa de waterpolo femení.

Marc Fuentes va recollir el Premi Esperit Esportiu i una de les ovacions més sentides de la nit.

La Federació Catalana d’Hípica i Fluidra van rebre els Premis Millor Gestió Federativa i Empresa de l’Esport, respectivament.

També es va voler fer un reconeixement, com cada any, a les entitats centenàries: UE Figueres, GEiEG, CF Santa Bàrbara, CD Alcanar, FC Cellera, UE Campdevànol, UE La Palma de Cervelló, Club Escacs Sant Andreu, CF Pobla, CE Llançà i FC Canet.

En el següent enllaç podeu veure l’àlbum de fotografies de la gala.

Informació i imatge extreta de la web de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya.

Enllaç a la informació al Diario Sport.