El violista Ashan Pillai i el pianista Juan Carlos Cornelles actuaran, dissabte 15 d’octubre a l’Auditori Municipal, dins del XXXV Cicle de concerts de tardor. Ho faran amb el programa “In Memoriam”, que pretén homenatjar dos grans compositors morts recentment, el català Jordi Cervelló i l’espanyol Anton García Abril.

D’aquesta manera podrem sentir una primera part formada per obres hispàniques, amb la Sonata no.3 en sol major de Felipe de los Ríos, continuant amb els Tre Pensieri de Jordi Cervelló, el Divertimento i Peça per a viola i piano d’Anton Garcia Abril i cloent amb l’Scene Andalouse de Joaquin Turina.
La segona part estarà formada per obres universals i de gran carisma com la Sonata op. 120 no.2 de Brahms o l’Adagio i allegro de Robert Schumann.

El violista Ashan Pillai va cursar els seus estudis musicals a la Merchant Taylors School de Londres, i més tard a la Royal Academy of Music de Londres, la Universitat del Sud de Califòrnia de Los Ángeles, el Banff Center for Arts d’Ontario i a la Juilliard School de Nova York. 
Ha actuat com a solista sota la direcció de Christian Zacharias, Eiji Oue, Andrew Parrott, Christopher Hogwood… Ha col·laborat amb artistes com Lynn Harrell i Zacharias, i en conjunts de cambra com els quartets Kreutzer i Brodsky.
Ha estat co-solista de viola de la English Chamber Orquestra, viola solista de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, viola del quintet de corda Pinchas Zukerman i els Zukerman Chamber Players. És professor de viola a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), del Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i de la Universitat Alfonso X el Sabio, a Madrid, entre altres. A més és ben conegut a Cervera per ser també professor del Curs Internacional de Música de la Càtedra Emili Pujol.

Per la seva banda, Juan Carlos Cornelles realitza una intensa activitat de concertista de música de cambra que l’ha portat a actuar amb destacats instrumentistes i cantants en sales de concert d’Espanya, el Regne Unit, Estats Units, Àustria, Itàlia, Holanda Portugal, Brasil, Sri Lanka, Bulgària i Eslovènia, en escenaris tan destacats com el Wigmore Hall, Barbican Hall, St. John Smith Square o St. Martin in the Fields de Londres.

Informació i imatge aportat per Santi Riu (Associació d’Amics de la Música).