L’any 2020 el Conservatori celebrarà el 40è aniversari, efemèride que ja comença a celebrar a les acaballes del primer trimestre d’aquest curs, amb l’obra simfònico coral “Glòria” de Vivaldi.

Els pilars més sòlids d’una societat són els que s’aixequen damunt les bases de la cultura i l’estudi, perquè aquests esdevenen un reflex del caràcter i de les prioritats de les persones i les institucions.

La celebració del 40è aniversari del Conservatori, que tindrà lloc a partir del proper any, però que ja volem començar a celebrar a les acaballes d’aquest primer trimestre de curs és, sens dubte, un fonament ben sòlid d’un centre educatiu que ha esdevingut primordial no només per la nostra ciutat sinó també per una àmplia part de territori lleidatà. Un centre que al llarg de la seva història ha sabut envoltar-se de grans professionals de la música que han ensenyat els valors d’aquest art i l’estima per aquest llenguatge universal.

És, per tant, un goig poder començar aquesta celebració amb una obra simfònico coral com el Glòria de Vivaldi, on s’uneixen les forces corals i orquestrals del centre, al costat d’altres exalumnes o pares que ens hi han volgut acompanyar. Sens dubte es tracta d’una obra important que pocs centres educatius podrien afrontar. I per tant és un motiu d’orgull poder-la interpretar el proper divendres 20 de desembre al Paranimf de la Universitat amb entrada gratuïta. I que a més es tornarà a programar a Oliana i a Agramunt.

En el mateix concert es podrà escoltar l’orquestra Andreví amb un repertori nadalenc i la Banda, deixant per a la segona part aquesta obra barroca que comptarà amb les alumnes Laura Cots i Judit Cases com a solistes, al costat del cor del conservatori i l’orquestra Andreví i sota la direcció de Núria Mas i Carles Gumí.

Per altra banda, el diumenge 22, a les 12 hores i al Gran Teatre de la Passió de Cervera, tindrà lloc el tradicional Concert de Nadal del Conservatori, on es podran escoltar els grups de percussió, guitarres, improvisació i acordions, així com els grups de Cant Coral dels més petits, la Banda piccola i l’orquestra Britten.

Informació aportada per Santi Riu (Conservatori de Cervera).