La 42a edició de l’Aquelarre de Cervera s’ha presentat, dimarts 11 de juny, a l’antiga fàbrica Damm de Barcelona, en un acte que ha servit per donar a conèixer les principals novetats de la festa de la música i el foc de les Terres de Ponent.

La 42a edició de l’Aquelarre dedicarà l’espectacle central al Tarot i tota la seva simbologia relacionada amb la màgia, els ritus, el món oníric i mitològic i la psicoanàlisi. El muntatge estarà dissenyat per Alea Teatre, dirigit pel cerverí Albert Parra, i mantindrà l’estructura tradicional amb cercaviles, el Ball de la Polla, l’Encesa de la Universitat, la Invocació del Mascle Cabró, l’Escorreguda i el Foqueral.

El Ball de Diables de Cervera Carranquers celebrarà els 25 anys d’història amb un espectacle renovat i la crema de mitja tona de pólvora i 24.000 carretilles.

Zoo, la Companyia Elèctrica Dharma, Pupil·les i una representació important del talent musical de Ponent com La Terrasseta de Preixens, Koers, Lasta Sanco, Pastorets Rock i Her Majesty protagonitzaran el cartell musical, repartit en sis escenaris.

L’Aquelarre de Cervera es presentarà de nou amb un espectacle especial al Festival Cruïlla de Barcelona, coincidint amb el seu 10è aniversari, i que respon a l’èxit assolit l’any pàssat. Serà la segona vegada a la història de l’Aquelarre que els elements tradicionals de la festa surten fora de Cervera i una nova ocasió de conèixer la festa de primera mà.

L’Aquelarre ha renovat l’acord de tres anys amb l’empresa cervesera Estrella Damm com a principal patrocinador.

La festa del foc i la música de les Terres de Ponent enguany se celebra els dies 30 i 31 d’agost i 1 de setembre, amb la repercussió més gran que ha tingut mai.
El seu impacte econòmic per a la ciutat de Cervera és d’1 milió d’euros i té una assistència de 30.000 persones.