Dimarts 3 de setembre s’ha presentat la programació de la setmana cultural Isagoge i de la Festa Major, que del 12 al 23 de setembre ompliran la ciutat d’activitats culturals i festives.

La presentació, que ha tingut lloc a l’església de Sant Joan, ha anat a càrrec del paer en cap i regidor de Cultura, Ramon Augé; el regidor de Festes, Xavier Gras; la comissària de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019, Carme Bergés; el president de l’Agrupació Seny Major de Cultura Popular, Xavier Rivera, i el vicepresident, Lluís Bellas.

El paer en cap, Ramon Augé, ha anunciat que l’entitat homenatjada enguany serà el Ball de Diables de Cervera Carranquers, en motiu del seu 25è aniversari. El pregoner serà l’eminent Dr. Magí Raich Brufau, que el 2016 fou distingit amb el Premi a l’Excel·lència Professional del Col·legi de Metges de Barcelona.

Xavier Gras, regidor de Festes, ha presentat la programació musical de la Festa Major.
El grup madrileny de punk rock Boikot seran cap de cartell al concert del dissabte 21, juntament amb els cerverins The Pink Goats i el DJ David Beatz. El divendres 20 hi haurà una Festa Remember dels anys 90; el diumenge 22, un espectacle de varietats; i dilluns 23, concert i ball amb l’Orquestra Swing Latino. Tots aquests actes,amb entrada gratuïta, es faran al pavelló polivalent.

Carme Bergés, en representació de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019, ha anunciat que l’esdeveniment participa amb la Isagoge, amb la qual comparteix els valors de la transmissió de la memòria, la mirada contemporània i la reivindicació de veus silenciades.
La Isagoge es dedica enguany a homenatjar figures destacades de la cultura cerverina com el poeta Jaume Ferran i Camps (1928-2006), els fotògrafs Claudi Goméz Grau (1907-1989) i Frederic Gómez Grau (1920-2013), i la historiadora i traductora Hermínia Grau i Aymà (1897-1982).
Cervera Capital de la Cultura Catalana també presenta el Festival Segamots, que coincidint amb la Festa Major, del 20 al 23 de setembre, posarà en valor l’art de contar contes, amb narracions orals, conferències, taules rodones…
CCCC2019 també col·laborat amb el projecte de recuperació del gegant negre.

L’Agrupació Seny Major enguany celebra el 10è aniversari. El president, Xavier Rivera, i el vicepresident, Lluís Bellas, han presentat les principals novetats: l’Anunci de Festes i l’estrena de la recuperació del gegant negre.
L’Anunci de Festes tindrà lloc dissabte 14, a la tarda, i marcarà l’inici de les celebracions, amb la Passada i el Pregó. La Passada és una gran cercavila del seguici festiu de la ciutat, amb les timbales, bestiari, balls, música, pirotècnia i campanes.
Coincidint amb la 38a Trobada de gegants, dissabte 21, a la tarda, es farà l’estrena del gegant negre. Es tracta d’un gegantó que recrea un gegant cerverí que formava part de la Confraria del Sant Esperit, portadors del gegants entre els segles XVI i XIX, i que es té constància que va participar a les festes cerverines entre el 1916 i el 1920, quan va desaparèixer. Ara, 100 anys més tard, es recupera per al seguici de la ciutat.

Enllaç al programa de la Isagoge i la Festa Major.