El president de l’Associació d’Intèrprets del Patrimoni de Cervera, el guia turístic Armand Forcat, va presentar el seu llibre “159 preguntes, cent cinquanta-nou respostes”, en un acte que va omplir de públic l’Auditori Municipal el dissabte 7 de setembre.

La presentació va estar presidida pel paer en cap, Ramon Augé; la regidora de Turisme, Roser Segura; el rector de la parròquia de Cervera, Mn. Xavier Romero, que va escriure el pròleg; i l’expaer en cap Ramon Royes, que va redactar el preàmbul d’una obra que es va gestar i enllestir durant el seu mandat.

El llibre conté 159 articles, il·lustrats amb fotografies, que l’autor dedica a indrets i fets històrics de Cervera i la comarca de la Segarra. Parteix de preguntes que li han fet els visitants en els recorreguts turístics guiats.

Armand Forcat, que és president de l’Associació d’Intèrprets del Patrimoni de Cervera, té una experiència de prop de 40 anys com a guia turístic a la ciutat i la comarca. Ha obtingut diversos reconeixement per la seva trajectòria.

L’any 2012 va ser guardonat amb el Premi Sikarra per la divulgació i posada en valor del patrimoni històric, artístic i monumental de la Segarra i la seva participació activa en entitats de la societat civil. Va ser el primer guardonat del premi que des de llavors cada any atorguen l’Associació cultural Fòrum l’Espitllera i la Fundació Jordi Cases i Llebot.
El mateix any també va ser el pregoner de la Festa Major del Sant Crist, com a mostra de reconeixement de la ciutat per divulgar el patrimoni i el turisme a Cervera i la Segarra.