La Federació de Diables i Dimonis de Catalunya (FDDC) i el Ball de Diables de Cervera Carranquers ultimen els detalls per a la gran festa de la percussió tradicional, que es fa el dissabte 5 d’octubre a Cervera.

Després de la Carretillada de Festa Major, els Diables de Cervera seran els amfitrions del II Concurs Nacional de Tabals Tradicionals. A la jornada hi participaran 120 percussionistes, i al concurs, 5 colles de diables. Els inscrits són Sant Pere de Ribes, Bigues i Riells, Terrassa, Granollers i Vila-seca.

Per un dia, Cervera esdevindrà la capital catalana de la percussió tradicional.
La jornada començarà a les 11 del matí amb una classe magistral a la plaça Universitat, a càrrec de Gerard Pouget, professor de l’Aula de Sons Tradicionals de Reus, i oberta a tothom que vingui amb tabal. Pouget treballarà diversos tocs amb els assistents, incloses la peça “Clau de Foc”, amb tres frases rítmiques diferents, i el “Ball del Drac Agremont”, la bèstia d’Agramunt, toc que consta de dues veus.
Després hi haurà un dinar popular als patis de la Universitat i a les 16.30 hores començarà el concurs que anirà pel nucli antic en format estàtic i de cercavila. Tot seguit hi haurà una fase final estàtica a la plaça Universitat.

Informació aportada pel Ball de Diables de Cervera Carranquers.