Saltar a continguts

Turisme de Cervera

Navegació

Menú principal

Racons

EL CARRER MAJOR

Per la seva situació damunt un turó, la vila es va estendre en sentit longitudinal.

El carrer Major ens mostra aquest fet,serpentejant el seguiment de la forma del terreny. Durant el seu recorregut ens trobem un seguit d’edificis singulars que ens parlen el seu passat esplendorós. Podem observar cases senyorials com Cal Razquin, antiga residència dels senyors de Pedrolo, o Cal Sabater o del marquès de Campmany.

 

Imatge de complement
Ampliar imatge
EL CARRERÓ DE LES BRUIXES

Als inicis, Cervera era una vila closa on les parets exteriors de les cases servien de murs defensius al primer nucli.

El carreró de les Bruixes es va formar posteriorment, quan les balconades de les cases que es comunicaven amb els horts van anar tancant l'espai creant aquesta màgia que el caracteritza.

 

Annex: Triptic informatiu  (pdf 1.29MB)
Imatge de complement
Ampliar imatge
LES FORQUES

Situada a la part de llevant, una mica apartada de la ciutat, trobem aquesta curiosa estructura calcària la qual havia estat lloc públic d’ajusticiament dels delinqüents condemnats a morir a la forca. 

 

Imatge de complement
Ampliar imatge
PLAÇA SANTA ANNA

Abans d’endinsar-nos carrer Major enllà trobem la plaça Santa Anna. En aquest punt, al final del carrer Major, la ciutat es tancava amb el portal de Santa Maria.

El 1375 es va construir damunt d’aquest portal una capella dedicada a Santa Anna, però fou traslladada a un angle del carrer que en prengué el nom.

 

Imatge de complement
Ampliar imatge
LA PLAÇA MAJOR

D’aspecte simètric i unitari, gràcies a les reformes del rei Carles IV per les seves festes de proclamació l'any 1789.

També en destaquem la part que resta dels porxos, construïts a partir de l’any 1401, els quals recorrien antigament tot el carrer Major i que actualment només en queden dos parts a la plaça Major i dos més al final del carrer.

Actualment és l'espai principal de molts esdeveniments i festes com sant Joan, l'Aquelarre o la Festa Major, entre altres.

 

Imatge de complement
Ampliar imatge