Saltar a continguts

Turisme de Cervera

Navegació

Menú principal

Festes i Tradicions

La Passió de Cervera

Durant el temps de Quaresma. Aquesta representació teatral de Crist s’escenifica a Cervera des del segle XV. Ha estat declarada Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya i Andorra. S'escenifica al Gran Teatre de la Passió i hi participen més de 300 actors.

 

 

Enllaç:  web oficial 
Imatge de complement
Ampliar imatge
Fira del pa i del cereal
Fira de Sant Isidre

Mes de maig.

Fira d’origen agrícola que amb l’evolució i transformació que ha sofert aquest sector ha esdevingut una fira multisectorial exponent de la realitat econòmica i comercial de la ciutat.

 
Imatge de complement
Ampliar imatge
Sant Magí

El 19 d’agost.

La festa de Sant Magí és un esdeveniment que reuneix tota la gent de Cervera al voltant d’un barri. Aquesta festa consisteix en el repartiment de l’aigua miraculosa del Santuari de Sant Magí de la Brufaganya amb mules i cavalls carregats d’argadells guarnits amb boix.

 

Imatge de complement
Ampliar imatge
Aquelarre

Cap de setmana de l’últim dissabte d’agost.

La festa del foc, de les bruixes, els diables, correfocs, espectacles, música, màgia i esoterisme. Gran disbauxa per tota la ciutat centrada al carreró de les Bruixes, el nucli antic i el centre històric de la ciutat.

 

Imatge de complement
Ampliar imatge
Isagoge ( setmana cultural)

Setmana anterior al quart diumenge de setembre.

Setmana cultural introductòria a la festa major del Sant Crist. Es realitzen gran quantitat d’activitats lúdiques i culturals, tant per a adults com per a infants, seguint un temàtica concreta.

 

 

Imatge de complement
Ampliar imatge
Festa Major del Sant Crist

Quart cap de setmana de setembre.

Festa gran de Cervera durant la qual els carrers s’omplen de gent i la ciutat reviu el seu màxim esplendor. Dels actes festius cal destacar la tradicional trobada i cercavila de gegants del dissabte la tarda i el concurs de sardanes del diumenge al matí.

 

 

 

Imatge de complement
Ampliar imatge
Curs internacional de música

Joves i no tan joves músics d'arreu tenen una cita cada estiu a la capital de la Segarra per tal de millorar i aprofundir en l'aprenentatge de la música clàssica.

Durant molts anys Cervera ha traspassat fronteres gràcies al Curs Internacional de Música que ha vist passar més de 6.000 alumnes per les seves aules d'estiu, 180 professors i ha organitzat 250 concerts.

 

Imatge de complement
Ampliar imatge
Festival de Pasqua

És un festival de música clàssica dedicat als intèrprets catalans i la música catalana. Aquesta especialitat el fa únic, singular i necessari en el nostre panorama musical. Unes jornades de concerts, però també de debats, tallers, projeccions i activitats al voltant de la música clàssica catalana. Un festival amb representació de tots els àmbits que pretén fer produccions pròpies, també vol servir de plataforma.

El festival presentarà anualment un homenatge a un compositor català, farà un encàrrec a un compositor actual, i convidarà a un artista forani a fer música catalana, amb la voluntat d’internacionalització. Amb preus assequibles a tots els públics i en espais amb bones condicions acústiques.

Un festival vinculat al turisme i la promoció econòmica de la zona. Una aposta de la ciutat per l’especificitat de la música i el turisme cultural.

 

Imatge de complement
Ampliar imatge
Festa Major del Santíssim Misteri

La festa major d’hivern forma part de la història i la cultura d’una forma molt arrelada. La solemnitat dels actes que se celebren en aquesta festa major marquen de manera molt especial la festivitat, que combina actes religiosos amb lúdics i festius.

Tenen especial interès les matines o Completes, que s’interpreten la tarda del dia 5 de febrer, un tradicional esdeveniment musical de caire popular.


Imatge de complement
Ampliar imatge
Concert al túnel de l'autovia

Cada any, a mitjans de juny, la Paeria de Cervera i la Coral Ginesta organitzen un concert de grups corals al túnel de l'autovia A2 a l'alçada de Vergós.

Es facilita l'accés amb autobusos i caminades populars per arribar al lloc.

 

Imatge de complement
Ampliar imatge
Visites nocturnes al patrimoni de Cervera

La Paeria de Cervera i el Centro d'Acollida Turística (CAT) organitzen a l'agost visites nocturnes gratuïtes per donar a conèixer el ric patrimoni cultural i artístic de la ciutat. Es tracta de circuits que no entrarien el les rutes culturals habituals.

Les visites són a càrrec del guia local Armand Forcat.

 

Imatge de complement
Ampliar imatge
Fira de Nadal

La Paeria de Cervera organitza la Fira de Nadal el primer cap de setmana del mes de desembre on es realitzen activitats per a tothom: pessebre en viu, cantades de corals, nadales, caldo de Nadal i pa torrat, visites guiades per a grans i petits i un llarg etcètera

 

Imatge de complement
Ampliar imatge